Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Tijekom tjedna odigrani su svi zaostali ligaški susreti koji zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za boćanje na otvorenom nisu niti započeti ili su prekinuti prošlog vikenda.

U Trećoj HBL zapad završena su dva prekinuta istarska derbija. U Ročkom Polju su istoimeni domaćin i Umag remizirali (12:12) što znači da su se gosti na čelu prvenstvene ljestvice bodovno poravnali sa crikveničkim Gornjim krajem Ladvićima. Nakon što su do prekida u nedjelju Umažani nakon štafetnog izbijanja vodili 10:6 domaćini su u nastavku dobili tri od završne četiri igre i uspjeli stići do tek drugog osvojenog, odnosno prvog priznatog boda ove sezone.

U Svetvinčentu je istoimeni domaćin sa tijesnih 13:11 pobijedio Selca Bračanu i tako stigao do prvih bodova od trećeligaške promocije. U završnicu susreta ušlo se poravnatog rezultata 8:8 a, sudeći prema rezultatima, pitanje pobjednika se lomilo u pojedinačnom nadmetanju Olivera Nadenića i Dina Jermaniša koje je završeno 8:8, te u paru koji je za tijesni punat 6:5 pripao domaćinu.

U jednom od derbija Prve B IBL Štandar Muntrilj je na gostovanju sa 13:9 savladao Hrboke i tako se na čelu ljestvice bodovno poravnao s pulskom Verudom koja je u ovom kolu bila slodobna. Da se vodećem dvojcu bodovno ne pridruže i Sveti Lovreč mladi pobrinulo se Rovinjsko Selo koje je u drugom derbiju nadvisilo Lovrečane sa 12:10. Červar je pak stigao do prvih bodova sezone nakon domaće pobjede nad Juricanima 13:9 tako da u ligi nakon pet kola više nema kluba bez osvojenog boda.

Zdravko Sakić, Rovinjsko Selo
Zdravko Sakić, Rovinjsko Selo

 

U Trećoj IBL jug I pulska Sedra je nakon gostujuće pobjede u Fažana 13:7 ostala jedini klub u ligi s maksimalnim učinkom nakon što je Vinkuran također na gostovanju sa 12:8 bio bolji od Šajina. Sedra i Šajini igraju derbi sljedećeg kola.

Nakon četiri pobjedonosna kola Marići su u Trećoj IBL jug II doživjeli prvi poraz sezone na gostovanju u Jurazinima 14:6 u unaprijed odigranom susretu 5. kola.

Natrag