Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Kišni vikend spriječio je odigravanje brojnih susreta u Istri gotovo na svim nivoima natjecanja, no ipak je odigrano i niz zamimljivih ogleda.

Boćari Labina u Drugoj HBL sjever, su oslabljeni za neigranje Alberta Ivančića, remizirali na gostovanju s Lovranom (12:12). Labinjani su u drugom dijelu susreta uspjeli nadoknaditi zaostatak od 10:4 u kojem su bili uoči štafetnog izbijanja no do kraja su Lovrancima prepustili još samo jedan par. Gianfranco Santoro, Robi Ilić i Denis Brajuha, svaki sa sudjelovanjem u ostvarenju po tri pobjede, predvodili su labinske boćare do gostujućeg boda. U sljedećem kolu Labinjani ugošćuju novajliju u ligi Sveti Jakov iz Jadranova koji nakon četiri odigrana kola jedini u ligi još uvijek ne zna za poraz.

S obzirom na to da su u Trećoj HBL zapad zbog kiše prekinuta dva istarska derbija, Svetvinčenat - Selca Bračana i Ročko Polje - Umag (nastavak će se odigrati ovoga tjedna) samo su dva istarska kluba okončala svoje susrete. Lindar je kod kuće sa 18:6 očekivano pobijedio fenjeraša, riječkog Maria Gennaria, dok je Vodnjan sa uvjerljivih 19:5 izgubio u Crikvenici od Gornjeg kraja Ladvića koji je s time samostalno preuzeo čelno mjesto na prvenstvenoj ljestvici. U sljedećem kolu najzanimljiviji će biti susret Kastva i Lindara, dva kluba koja su u zadnja tri kola ostvarili pobjede. Selca Bračana ugošćuje vodeći Gornji kraj Ladvić, a istarski derbi igraju Vodnjan i Ročko Polje.

U Prvoj A IBL vodeća Raša i peti i je susret ove sezone riješila u svoju korist. U zadnjem ogledu sa uvjerljivih 17:5 je kod kuće savladala pazinski Kamen. I premda bi boćari Raše zasigurno željeli iskoristiti odličnu formu i igre iz rujna i tijekom listopada kako bi nastavili svoj pobjednički niz voljom ždrijeba u narednom će kolu odmarati. Prilika je to za konkurenciju da barem smanji bodovni zaostatak za liderom. Prvenstveno se to odnosi na Sošiće koji će, nakon što su nadvisili porečke Špadiće (13:9), u drugom uzastopnom susretu kod kuće s eventualnom pobjedom nad Vrhom pokušati prepoloviti bodovni zaostatak za Rašom.

U Prvoj B IBL do kraja je odigran samo jedan susret u kojem je Montižana pobjedom na Divšićima 13:9 osvojila prve bodove ove sezone. Gostovanje vodeće pulske Verude u Divšićima za sada je najzanimljiviji susret narednog kola.

Kako su u jednom od derbija kola Oslići i Roč remizirali (10:10), a Nova Vas izgubila od Tara Vabrige (13:7), Veleniki su nakon gostujuće pobjede u Selini (12:8) samostalno zagospodarili čelnim mjestom Druge IBL sjever. Veleniki - Oslići najzanimljiviji je susret sljedećeg kola.

Veleniki na čelu istarskog drugoligaškog sjevera - Darko Mofardin, Veleniki
Veleniki na čelu istarskog drugoligaškog sjevera - Darko Mofardin, Veleniki

 

U velikom derbiju Druge IBL jug Stepčići su na gostovanju sa 11:9 savladali Brajkop i tako nakon četiri odigrana susreta zadržali stopostotni učinak na čelu ljestvice. Stepčići - Režanci najzanimljiviji je susret sljedećeg kola.

U Trećoj IBL u skupini sjever I Sveta Marija na Krasu je iskoristila pauziranje Brda te je pobjedom nad Grožnjanom dohvatila lidera na čelu ljestvice. U skupini sjeve II Vižinada je gostujućim slavljem nad Kumom Buićima 13:7 upisala i treću pobjedu sezone u isto toliko igranih susreta, dok su u skupini jug II Marići slavljem nad Purisom 13:7 proslavili već četvrtu pobjedu sezone u isto toliko odigranih susreta. Sedra - Šajini i Jurazini - Marići najzanimljiviji su susreti sljedećeg kola u Trećoj IBL.

Natrag