Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Labina na početku sezone u Drugoj HBL sjever uspješno čuvaju domaći teren i bodove. Pobjedu su ostvarili i u drugom nastupu ove sezone u svom Gradskom boćalištu, ovoga puta savladavši Sv. Luku iz Josipovca kraj Osijeka 16:8 što ih je dovelo na visoko drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s bodom zaostatka iza vodećeg Sv. Jakova iz Jadranova koji jedini još nakon tri kola ne zna za poraz.

Labinjani su u završnu fazu susreta sa Josipovčanima ušli s visokim vodstvom 12:4 i u završnici s još dva slavlja samo potvrdili ukupnu pobjedu. Labinjane su do pobjede predvodili Gianfranco Santoro, Denis Brajuha, David Juričić i Albert Ivančić koji su sudjelovali svaki u ostvarenju po dvije pobjede. Labinski boćari u sljedećem kolu gostuju kod Lovrana.

U Trećoj HBL zapad nakon tri plodonosna kola je pobjedonosnoj seriji boćara Umaga došao kraj. Na umaškom domaćem terenu u Babićima pobjedu je s tijesnih 13:11 slavio crikvenički Gornji kraj Ladvić. Uz Lošinj koji je kod kuće s uvjerljivih 20:4 nadvisio riječki Lučki radnik, posrtanje umaških boćara iskoristio je i Vodnjan koji je u istarskim derbiju sa 14:10 bio bolji od Svetvinčenta te se na vrhu ljestvice bodovno poravnao sa Umažanima i Lošinjanima. Svetvinčenat pak ni nakon tri odigrana susreta u višem rangu natjecanja još uvijek nije uspio osvojiti ni bod. U još jednom istarskom derbiju Lindar je na gostovanju pobijedio Selca Bračanu 14:10. U sljedećem kolu derbi igraju Gornji kraj Ladvić i Vodnjan, a na programu su i dva istarske derbija, Svetvinčenat - Selca Bračana i Ročko Polje - Umag.

U Prvoj A IBL Raša je ostvarila i četvrtu pobjedu u isto toliko odigranih susreta, te je na čelu ljestvice odmakla konkurenciji na šest bodova prednosti. Raša je do zadnju pobjede (13:9) u Kozarima nad Istrom stigla u samoj završnici susreta nakon što je nakon štafetnog izbijanja rezultat bio poravnat 7:7. Goste je do pobjede predvodio Igor Radić koji je sudjelovao u ostvarenju tri pobjede, a valja svakako izdvojiti njegovih 35 pogodaka u brzinskom izbijanju na tri pozicije, izuzetno visokom rezultatu za ovaj rang natjecanja. Do prvih bodova sezone stigao je pazinski Kamen koji je kod kuće savladao Vrh 15:7. U sljedećem kolu najzanimljiviji su susreti Sošići - Špadići i Kršan - Valtura.

Igor Radić, Raša. Foto: Facebook.
Igor Radić, Raša. Foto: Facebook.

 

Jednako uspješnim putem kao Raša u Prvoj A IBL sa četiri pobjede kroči i pulska Veruda u Prvoj B IBL. Puljani su s uvjerljivih 18:4 nadvisili Červar koji, kao ni Montižana, još uvijek ove sezone nema osvojenog ni boda. Susreti Rovinjsko Selo - Sveti Lovreč mladi i Hrboki - Štandar Muntrilj privlače pozornost u sljedećem kolu.

Vodeći trojac u Drugoj IBL sjever, Oslići, Veleniki i Nova Vas upisali su pobjede u četvrtom kolu i svi su svoje suparnike savladali s identičnim rezultatom 12:8. S druge strane Sveti Lovreč je i dalje jedini klub bez osvojenog boda. Nova Vas - Tar Vabriga i Oslići - Roč igrati će derbije sljedećeg kola.

Stepčići su u drebiju četvrtog kola Druge IBL jug pobijedili Potpićan 11:9 i upisali treću pobjedu sezone u isto toliko odigranih susreta, te samostalno zagospodario čelnim mjestom ljestvice nakon što je Brajkop usporen u Orbanićima s remijem 10:10. Upravo Brajkop i Stepčići u sljedećem kolu igraju derbi.

U Trećoj IBL Brda u skupini sjever I i Marići u skupini jug II ostali su jedini sa ostvarene tri pobjede. Brda su pobjedila na gostovanju Grožnjan 14:6, a Marići u derbiju također na gostovanju Jedinstvo s uvjerljivih 17:3. Da im se sa tri pobjede ne pridruži porečko Novo naselje u skupini sjever II pobrinula se Vižinada pobjedom 13:7. Rudar - Jurazini susret je koji privlači najveću pozornost u sljedećem kolu Treće IBL.

Natrag