Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Dodijeljene nagrade HOO-a "Dražen Petrović"

Veliko priznanje za boćarski sport stiglo je prigodom nedavnog obilježavanja Dana Hrvatskog olimpijskog odbora povodom kojeg krovna hrvatska sportska organizacija tradicionalno dodijeljuje nagrade "Dražen Petrović" darovitim mladim sportašima dobnog uzrasta do 20 godina za izvanredne sportske rezultate.

Od šest dodjeljenih nagrada ona za najbolju štafetu, par ili posadu pripala je boćarima Karlu Šabanu (Sveti Jakov, Jadranovo) i Luki Gašparu (Zrinjevac, Zagreb) koji su u dresu hrvatske reprezentacije na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 godine) u talijanskom Alassiu osvojili brončanu medalju u štafetnom izbijanju.

Luka Gašpar i Karlo Šaban
Luka Gašpar i Karlo Šaban

 

Uspjeh Šabana i Gašpara još više dobija na značaju kada se u obzir uzme činjenica da su oni jedini ovogodišnji dobitnici nagrade iz jednog neplimpijskog sporta s obzirom na to da su u postupku dodjele ovakvih nagrada olimpijski sportovi sami po sebi u prednosti pa tako i dobitnici ostalih ovogodišnjih nagrada dolaze iz taekwondoa, karatea, skijanja i tenisa.

U 14-godišnjoj povijesti dodjele nagrade "Dražen Petrović" od ustanovljenja 2007. godine Šaban i Gašpar su drugi dobitnici iz boćarskog sporta. Mateo Načinović i Ivan Čorić su 2016. godine također proglašeni najboljom štafetom nakon osvojenog brončanog odličja na SP-u za juniore (do 18 god.) u marokanskoj Casablanci.

Natrag