Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Izuzev uvjerljive domaće pobjede novajlije u ligi, Sv. Jakova iz Jadranova nad Sv. Lukom iz Josipovca kraj Osijeka (18:6) sudeći prema tijesnim rezultatima ostalih susreta prvog kola ovosezonsko prvenstvo Druge HBL sjever moglo bi biti neizvjesno do samoga kraja.

Do tjesne domaće pobjede (13:11) u prvom je kolu stigao i jedini istarski drugoligaš Labin nad Slogom iz Čavli. Premda su nakon brzinskog izbijanja gubili sa 7:3, a nakon štafetnog izbijanja 9:7 Labinjani su u završnoj seriji igara sa tri pobjede ipak stigli do ukupne pobjede. Labinske boćare je do pobjede predvodio odlični Gianfranco Santoro sa pobjedama u sva tri svoja nastupa uz vrhunskih 28 punata u bližanju i izbijanju u krug i 29 punata u preciznom izbijanju. Labin u sljedećem kolu gostuje u Zagrebu kod Ante Starčevića.

Marčelji su u sezonu ušli sa jednim bodom minusa jer je Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza na sjednici u svibnju ove godine donio odluku da se klubovima koji u 8. i 9. kolu prošle sezone 2019/20. na susretu nastupe sa pet igrača oduzima jedan bod i u sezoni 2020/21., a Marčelji su na susretu 9. kola prošle sezone na gostovanju u Funtani nastupili sa pet igrača.

U 2. kolu Treće HBL zapad tri su istarske ekipe, Selca Bračana, Vodnjan i Umag, upisale i druge pobjede u sezoni te su zauzeli vodeće tri pozicije na prvenstvenoj ljestvici. U sljedećem kolu sve tri vodeće ekipe gostuju a na programu su i dva istarska derbija, Lindar - Vodnjan i Svetvinčenat - Umag.

Dobar start u sezonu - BK Umag. Foto: Facebook
Dobar start u sezonu - BK Umag. Foto: Facebook

 

Od dva najzanimljivija susreta prvog kola Prve A IBL Vrh i Kršan su remizirali (11:11) dok je Raša kod kuće bila vrlo uvjerljiva protiv Ladića (18:4). Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su pak porečki Špadići nad Kamenom u Pazinu (12:10). Najzanimljiviji susret drugog kola, koje je na programu već u utorak, 8. rujna je gostovanje Raše u Kršanu.

U prvom kolu Prve B IBL Štandar Muntrilj je u derbiju također bio uvjerljiv protiv Juricani (18:4), dok su u Drugoj IBL sjever Veleniki bili još uvjerljiviji protiv Sloge iz Sv. Martina (18:2). U Drugoj IBL jug Brajkop je u derbiju pobijedio Rakalj (12:8), a drugo kolo na programu je već u utorak, 8. rujna.

U derbiju Treće IBL Vižinada je sa 14:6 bila bolja od porečke Mate Balote. Najzanimljivije susrete drugog kola igraju Brda i Sv. Marija na Krasu, te Jurazini i Jedinstvo.

Natrag