Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Treća HBL zapad - 1. kolo

Od pet istarskih klubova koji su igrali u 1. kolu Treće HBL zapad (Lindar je bio slobodan), tri su ostvarili pobjede, Umag, Vodnjan i Selca Bračana, dok su dva, Ročko Polje i Svetvinčenat zabilježili poraze.

S obzirom na to da su bodove osvojili na gostujućim terenima u Marinićima i riječkom boćarskom domu na Podvežici, slavljima nad Kastvom i riječkim Mariom Gennariem, uspjesi Umažana i Vodnjanaca imaju posebnu težinu. No i domaća pobjeda u boćarskoj dvorani u Kozarima buzetske Selca Bračane nad Lošinjom, klubom koji je prošle sezone igrao u Ligi za prvaka, izuzetno je vrijedna. Ročko Polje je imalo, ali i propustilo veliku priliku savladati crikvenički Gornji kraj Ladvić u susretu koji se zbog kiše igrao na Podvežici dok je Svetvinčentu u boćarskoj dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" gorku dobrodošlicu u viši rang natjecanja priredio Lučki radnik odnijevši sve bodove u Rijeku.

Dino Jermaniš, Selca Bračana
Dino Jermaniš, Selca Bračana

 

U sljedećem kolu istarski derbi igraju Umag i Lindar.

Ročko Polje je u sezonu ušlo sa jednim bodom minusa jer je Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza na sjednici u svibnju ove godine donio odluku da se klubovima koji u 8. i 9. kolu prošle sezone 2019/20. na susretu nastupe sa pet igrača oduzima jedan bod i u sezoni 2020/21., a Ročko Polje je na susretu 9. kola prošle sezone na gostovanju u Jadranovu kod Svetog Jakova nastupilo sa pet igrača.

Natrag