Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb rasporeda državnih liga

Sportska komisija Hrvatskog boćarskog saveza obavila je nedavno u Jadranovu kraj Crikvenice ždrijeb rasporeda natjecanja u svim hrvatskim državnim ligama za predstojeću sezonu 2020/21.

Što se tiče Prve HBL, koja će se predstojeće sezone igrati u dvije skupine, sjever i jug sa po osam klubova, najzanimljiviji susret prvog kola sjevera je derbi Istre Poreč i zagrebačkog Zrinjevca, dvaju klubova koji su unazad tri sezone osvajali naslove prvaka Hrvatske. Aktualni državni prvak Pula ugostiti će Kukuljanovo, Pazin ide u goste državnom viceprvaku, riječkom Vargonu, dok će povratnik u prvoligaško društvo Funtana u goste Marinićima.

Liga počinje 31. listopada, a u prvom dijelu zaključno sa 12. prosinca odigrati će se sedam kola. Nastavak slijedi od 23. siječnja do 6. ožujka. Četvrtfinala doigravanja za titulu državnog prvaka igrati će se 13. i 20. ožujka, dok je završni turnir na programu 27. i 28. ožujka.

Istrani Elvis Barbaro i Ivan Lukšić (bijeli dresovi) na otvaranju sezone igrati će sa Zagrepčanima MirOM BegovićEM, FilipOM Veselčićem i Markom Jerčićem
Istrani Elvis Barbaro i Ivan Lukšić (bijeli dresovi) na otvaranju sezone igrati će sa Zagrepčanima MirOM BegovićEM, FilipOM Veselčićem i Markom Jerčićem

 

U Drugoj HBL sjever jedini istarski predstavnik Labin u prvom kolu ugošćuje Slogu iz Čavli. Liga počinje 5. rujna, a u prvom kolu zaključno sa 17. listopada odigrati će se sedam kola. Nastavak slijedi od 10. travnja do 19. lipnja.

U Trećoj HBL zapad u prvom kolu najtežeg suparnika ima Ročko Polje koje gostuje kod crikveničkog Gornjeg kraja Ladvića. Selca Bračana ugošćuje Lošinj, a novak u ligi Svetvinčenat na svom terenu igra sa riječkim Lučkim radnikom. Umag gostuje kod Kastava, a Vodnjan kod riječkog Maria Gennaria, dok je Lindar slobodan. Liga počinje 30. kolovoza, a u prvom dijelu zaključno sa 18. listopada odigrati će se osam kola. Nastavak slijedi od 11. travnja do 27. lipnja.

U Hrvatskoj ženskoj ligi u prvom kolu će aktualni prvak Hrvatske Labin ugostiti novaka u ligi Kastav dok pulska Nova Veruda gostuje kod Marinića. Liga počinje 18. listopada a u prvom dijelu zaključno sa 6. prosinca odigrati će se osam kola. Nastavak slijedi od 17. siječnja do 21. veljače.

Polufinalni susreti doigravanja odigrati će se 28. veljače, te 6. i eventualno 7. ožujka, dok će se finalni susreti odigrati 14 i 21., te eventualno 22. ožujka.

Rasporedi liga:

PRVA HBL SJEVER

DRUGA HBL SJEVER

TREĆA HBL ZAPAD

HRVATSKA ŽENSKA LIGA

Natrag