Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarske županijske lige

Nakon što je Izvršni odbor IBS-a na svojoj sjednici, održanoj u ponedjeljak, 10. kolovoza, utvrdio sastave istarskih županijskih liga i termine igranja susreta za predstojeću sezonu 2020/21. povjerenstvo u sastavu predsjednik IBS-a Dražen Puniš, predsjednik Zbora sudaca IBS-a Boris Nadenić i tajnik IBS-a Kristijan Klarić obavilo je u petak, 14. kolovoza u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože ždrijeb rasporeda svih IBL.

Rasporedi IBL 2020/21.

PRVA A IBL

PRVA B IBL

DRUGA IBL SJEVER

DRUGA IBL JUG

TREĆA IBL SJEVER I

TREĆA IBL SJEVER II

TREĆA IBL JUG I

TREĆA IBL JUG II

 

KALENDAR IBL 2020/21.

 

Ligaška sezona u IBL počinje u petak 4. rujna, a jesenski dio igrati će se do zaključno sa nedjeljom 18. listopada. Proljetni nastavak slijedi od petka 23. travnja do zaključno sa nedjeljom 13. lipnja.

U Prvoj A i B IBL, te obje skupine Druge IBL, sjever i jug, po jedno redovno kolo na jesen i dva na proljeće igrati će se utorkom, dok će se u sve četiri skupine Treće IBL jedno redovno kolo na proljeće igrati srijedom.

U Prvoj A IBL umjesto predviđenih deset igrati će devet klubova s obzirom na to da je Svetvinčenat prešao u Treću HBL zapad, a kako je u prošloj sezoni 2019/20. u IBL odigrano manje od 50 posto susreta nisu stečeni preduvjeti za eventualno popunjavanje Prve A IBL s klubovima iz Prve B IBL.

I Prva B IBL imati će devet klubova s obzirom na to da je Vižinada odustala od tog ranga natjecanja i prešla u Treću IBL u kojoj se otvorilo jednom mjesto nakon što su Krušvari potpuno odustali od natjecanja.

U Drugoj IBL jug također će se natjecati devet klubova s obzirom na to da je pazinski Obelix odustao od tog ranga natjecanja i prešao u međugradsko-općinsku ligu Pazin - Buzet.

Odlukom IO-a IBS-a Treća IBL će se igrati po novom sustavu, nakon dvokružnog ligaškog sustava natjecanja "svako sa svakim" u deset kola po pet klubova iz svake od četiri skupine igrati će doigravanje za ukupne prvake sjevera i juga. Doigravanje će se kroz četiri kola igrati po sustavu boljeg iz dva susreta, kod kuće i u gostima.

U Trećoj IBL više neme brzinskog izbijanja, već će se u svakom susretu odigravati po dvije igre preciznog izbijanja.

Novina za sve lige je da je od sada službeni termin za odigravanje neodigranih ili prekinutih susreta prvi naredni slobodni utorak, a ne kao do sada srijeda.

Natrag