Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kadetsko PH u Ročkom Polju

Mladi istarski boćari osvojili su dvije medalje na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se od 6. do 8. kolovoza održavalo sa središtem događanja u Ročkom Polju u odličnoj organizaciji istoimenog kluba.

Obje istarske medalje osvojili su članovi prvoligaša Pazina, Mateo Matošević srebrnu u preciznom izbijanju, te Matošević i Nino Majcan brončanu u štafetnom izbijanju.

Nino Majcan i Mateo Matošević
Nino Majcan i Mateo Matošević

 

Još se jedan mladi istarski boćar, Čepljan Ivan Načinović, koji je u ovogodišnjem prijelazom roku iz drugoligaša Labina prešao u redove riječkog prvoligaša Vargona, okitio sa čak četiri odličja. Načinović je dvije kolajne osvojio zajedno s novim klupskim kolegom Karlom Jakominićem srebrnu u štafeti i brončanu u parovima, a dvije bronce samostalno u preciznom izbijanju, te bližanje i izbijanje u krug.

Osvajači medalja u štafetnom izbijanju
Osvajači medalja u štafetnom izbijanju

 

Prijave za prvenstvo bile su otvorenog tipe što znači da su u svakoj disciplini mogli nastupiti svi koji su se i prijavili. Stoga je na prvenstvu nastupio čak 31 boćar i jedna boćarica, Antonija Pastorčić iz buzetskog Vrha. Zbog velikog broja natjecatelja sve discipline od prvoga kola igrale su se po "nokaut" sustavu, na ispadanje.

Prvenstvo je proteklo u do sada nezapamćenoj dominaciji jednog boćara, Žarka Jerčinovića, člana Svetog Jakova iz Jadranova, definitivno trenutno najvećeg rasadnika najnadarenijih mladih boćara u Hrvatskoj, koji je osvojio svih šest mogućih naslova kadetskog prvaka Hrvatske. Jerčinović je uz to u kvalifikacijskoj seriji brzinskog izbijanja sa 28 pogodaka postao novi hrvtaski kadetski rekorder u toj disciplini.

Žarko Jerćinović
Žarko Jerćinović

 

Pored dopredsjednika Hrvatskog boćarskog saveza Denisa Peršića i novog predsjednika Istarskog boćarskog saveza Dražena Puniša pehare i medalje najboljima po disciplinama uručivali su i mladi hrvatski reprezentativci, osvajači medalja u zadnje dvije godine na juniorskim Svjetskim prvenstvima, između ostalih i donedavni član Pazina Filip Matijašić, uz Karla Šabana, Lovru Šipeka, Filipa Klarića (Sv. Jakov) i Leona Petza (Vargon, Rijeka).

Glavni organizator prvenstva Čedomir Žulić i dopredsjednik HBS-a Denis Peršić
Glavni organizator prvenstva Čedomir Žulić i dopredsjednik HBS-a Denis Peršić

 

Rezultati:

PRECIZNO IZBIJANJE

ŠTAFETNO IZBIJANJE

POJEDINAČNO KLASIČNO

PAROVI

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

BRZINSKO IZBIJANJE

 

OSVAJAČI MADELJA

Natrag