Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Finale Istarske rekreativne ljetne lige

Boćari Svetvinčenta pobjednici su prvog izdanja Istarske rekreativne ljetne lige koju je Istarski boćarski savez priredio kako bi nakon dužeg vremena bez boćanja svojim članovima koji su imali želju i mogućnost tijekom ljetnih večeri u lipnju i srpnju omogućio aktivnost i druženje uz organizirano boćanje.

Boćari Svetvinčenta - pobjednici Istarske rekreativne ljetne lige
Boćari Svetvinčenta - pobjednici Istarske rekreativne ljetne lige

 

Svetvinčenat je u vrlo zanimljivom, uzbudljivom i do posljednje boće neizvjesnom finalu, odigranom u Rovinjskom Selu, nakon što je susret okončan neriješenim rezultatom 8:8, na punteđo za svega jedan, jedini punat bio bolji od porečkih Špadića, pojačanih u ovoj ligi s prošlosezonskim prvoligaškim igračem Istre Poreč Stevenom Benolićem, i tako se okitio titulom pobjednika.

Boćari Špadića - finalisti Istarske rekreativne ljetne lige
Boćari Špadića - finalisti Istarske rekreativne ljetne lige

 

Nakon što su u drugoj fazi finala okončane obje igre discipline pojedinačno klasično, te bližanje i izbijanje u krug Svetvinčenat je vodio 8:6 i imao ukupan punteđo + 8 na svoju stranu. No u paru su Porečani Ivan Poropat i Gregor Daris u susretu s Borisom Nadenićem i Eciom Scattarom u posljednje bacanje po isteku vremena ušli s vodstvom + 5 (8:3) i za barem poravnanje punteđa koje bi odvelo ogled u dodatnu igru, odnosno boćarske "penale", trebali su u zadnjem bacanju osvojiti još tri punta. No, premda je na kraju, uz punat na zemlji, imao još tri boće na raspolaganju s kojima je čak mogao svojoj momčadi donijeti pobjedu, par Špadića uspio je s te tri boće napraviti još samo jedan punat što znači da je veliki, jedan, ali zlatni punat prednosti ostao na strani Svetvinčenta čiji su boćari mogli započeti veliko slavlje.

Izvješće s finala možete preuzeti OVDJE

 

Za najboljeg igrača lige proglašen je Oliver Nadenić iz pobjedničke momčadi Svetvinčenta. Po završetku finala je pehare, medalje i nagrade finalistima i Oliveru Nadeniću uručio predsjednik IBS-a Franko Buda.

Finalisti Istarske rekreativne ljetne lige
Finalisti Istarske rekreativne ljetne lige

 

Svetvinčenat: Oliver i Boris Nadenić, Sanjin Jelenić, Roberto Križman, Leo Vatovac, Vladimir Kalčić, Neven Žufić, Oliver Živolić, Ecio Scattaro, Alfred Kičina.

Špadići: Milan Valenta, Gregor Daris, Ivan Poropat, Steven Benolić, Roko i Dalmitros Jukić.

Sve pohvale na račun vrhunske organizacije finalnog susreta idu i na račun vrijednih aktivisti Boćarskog kluba Rovinjsko Selo, prije svega predsjedniku Linu Barbaru, Zdravku Sakiću i Kevinu Bugarinu.

U Istarskoj rekreativnoj ljetnoj ligi su se natjecale 32 ekipe, a u mjesec i pol dana odigrana su čak 94 susreta.

Natrag