Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Dodjeljena priznanja najboljim sportašima Istre za 2019.

Sportska zajednica Istarske županije priredila je u četvrtak, 16. srpnja 2020. u pulskom muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca svečanost dodjele priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima Istre za 2019. godinu.

Sukladno odlukama stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije, temeljem trenutne zdravstveno-sigurnosne situacije, ovogodišnja svečanost priređena je sukladno epidemiološkim mjerama koje za održavanje ovakvih manifestacja propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, daleko skromnije nego što su to uobičajeni Dani istarskog sporta, no svejedno dostojanstveno i svečano.

Kao što je SZIŽ već ranije objavila pet glavnih priznanja u izboru najboljih za prošlu godinu pripalo je boćarima i boćarskim kolektivima.

Tako je za najboljeg sportaša Istre proglašen Darijan Živolić (Pula), osvajač dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u turskom Mersinu, zlatne u brzinskom izbijanju i brončane u štafetnom izbijanju, dok je za najbolju sportašicu proglašena Nives Jelovica (Labin) koje je u sastavu hrvatske reprezentacije osvojila srebrnu medalju na ekipnom Svjetskom kupu u Turskoj, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojla po tri zlatne i srebrne medalje.

Darijan Živolić i Nives Jelovica
Darijan Živolić i Nives Jelovica

 

Najbolja momčad županije su boćari Istre Poreč, a najbolja ekipa boćarice Labina, oboje temeljem identičnih ostvarenih uspjeha, plasmana u polufinale europskog Kupa prvaka i osvojenog naslova prvaka Hrvatske.

Titula najboljeg trenera pripala je Romanu Grižančiću, izborniku hrvatske ženske reprezentacije s kojom je osvojio srebrno odličje na SK-u i treneru ženske ekipe Labina s kojom je osvojio državnu titulu.

Sljeva: Romano Grižančić, Darijan Živolić, Nives Jelovica, Damir Mendica (predsjednik Istre Poreč), Tanja Grubiša (kapetanica Labina) i Elvis Smolica (kapetan Istre Poreč)
Sljeva: Romano Grižančić, Darijan Živolić, Nives Jelovica, Damir Mendica (predsjednik Istre Poreč), Tanja Grubiša (kapetanica Labina) i Elvis Smolica (kapetan Istre Poreč)

 

Jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade za životno djelo je i Zorko Sergo, dugogodišnji porečki boćarski aktivist.

Natrag