Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završena Druga HBL sjever

Boćari Funtane osvojili su naslov prvaka u Drugoj HBL sjever, te time stekli pravo nastupa u Prvoj HBL sjever u nastupajućoj sezoni 2020/21.

Boćari Funtane - prvaci Druge HBL sjever
Boćari Funtane - prvaci Druge HBL sjever

 

Funtanjani su u posljedjem, 3. kolu Lige za prvaka Druge HBL sjever, u izravnom susretu dvaju kandidata za titulu, na gostovanju u Kukuljanovu izgubili od istoimenog domćina 15:9. No, pobjeda domaćina na koncu je bila "pirova" jer je pitanje naslova prvaka riješeno već prije štafetnog izbijanja kada su Funtanjani vodili sa 9:5. Naime, Kukuljaovo se s ovom pobjedom bodovno izjednačilo sa Funtanom na vrhu prvenstvene ljestvice, no titula je pripala klubu sa zapadne obale Istre s obzirom na to da su u prvom susretu ovih dvaju klubova, odigranom u Funtani, domaćini slavili pobjedu 18:6 te im je u uzvratu u Kukuljanovu za naslov bilo dovoljno da osvoje sedam poena. Dok je ogled još bio "živ" Mirko Perhat i Filip Šarić su sudjelovali u osvajanju po tri poena za Funtanu, a potonji je sa odličnih 36 pogodaka u brzinskm izbijaju pokazao da je boćar prvoligaškog kalibra.

Naslov prvaka u Drugoj HBL sjever u sezni 2019/20. za Funtanu su osvojili: Nikola Marić, Mladen Grgeta, Neven Laković, Mile i Ivan Liović, Filip Šarić, Mirko Perhat, Antonio Puniš, Mirko Legović, Mario Sardelin i Davor Djapjaš. Voditelj i igrač: Stipe Liović.

Istrska županija će tako, uz starosjedioce Pulu, Pazin i Istru Poreč, u narednj sezni imati četiri prvligaša.

Funtana je s osvajanjem naslova prvaka u Drugoj HBL sjever ponovila svoj najveći uspjeh u povijesti kluba nakon što je u sezni 2016/17. već igrala tada u jedinstvenoj Prvoj HBL, a u prethodnoj sezni prvi puta osvojila drugoligašku titulu.

Funtanjanima sada predstoji dobra priprema za novu prvoligašku sezonu uključujući i pronalazak dvorane u kojoj će igrati svoje domaće susrete.

Natrag