Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Druga HBL sjever - Liga za prvaka

Pobjedom u istarskom derbiju na gostovanju u labinskom Gradskom boćalištu nad domaćim Labinom 14:10 u 1. kolu Lige za prvaka Druge HBL sjever boćari vodeće Funtane napravili su veliki korak ka osvajanju naslova prvaka. S druge strane ovim su porazom Labinjani izgubili i teorijske izglede da se u bilo kojoj varijanti plasiraju u Prvu HBL.

Labinski su boćari bolje otvorili istarski derbi te su nakon prve serije igara poveli sa 6:2, no Funtanjani su nakon tehničke serije igara uspjeli poravnati na 8:8, te su u samoj završnici potvrdili svoju kvalitetu. Filip Šarić, koji je sudjelovao u osvajanju šest poena za goste, bio je prvo ime susreta.

 

Funtana je s ovom pobjedom osigurala prvoligašku promociju u slučaju da Skupština Hrvatskog boćarskog saveza na sjednici koja će se održati u ponedjeljak, 6. srpnja donese odluku o igranju Prve HBL naredne sezone 2020/21. u dvije skupine, sjever i jug, sa po osam klubova. U slučaju pak da se Prva HBL i sljedeće sezone bude igrala jedinstvena sa deset klubova, Funtanjanima je za osvajanje naslova prvaka i prvoligašku promociju iz sljedeća dva gostovanja, u Lovranu i Kukuljanovu, u ovom trenuku potrebna jedna pobjeda. No Funtana do naslova može čak i uz oba poraza uz uvjet da Kukuljanovo u sljedećem kolu kod kuće ne pobjedi Labina.

Natrag