Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir Hrvatske ženske lige

Boćarice Labina obranile su naslov ekipnih prvakinja Hrvatske, osvojile svoju treću državnu titulu u zadnje četiri godine.

Ženska ekipa BK Labin - prvakinje Hrvatske 2020.
Ženska ekipa BK Labin - prvakinje Hrvatske 2020.

 

Na završnom turniru Hrvatske ženske lige, koji je drugu godinu za redom odigran u labinskom Gradskom boćalištu, labinjanke su na putu do trona prošle isti put kao i prošle godine. Prvo su u polufinalu očekivano lako, sa 18:6 pobijedile riječku Drenovu, a potom su u finalu daleko lakše od očekivanja savladale i Čavle ŠB sa 16:8.

Labinska kapetanica Tanja Grubiša s peharom prvaka
Labinska kapetanica Tanja Grubiša s peharom prvaka

 

Labinske boćarice su naime pitanje pobijednika u finalu teorijski riješile već nakon štafetnog izbijanja kada su vodile sa nedostižnih 14:2 te su u samoj završnici Čavjanke samo ublažile poraz. Labin je do naslova očekivano predvodila najbolja hrvatska boćarica Nives Jelovica koja je sudjelovala u osvajanju maksimalnih osam poena, te je na koncu proglašena i najboljom boćaricom Final Forua.

MVP završnog turnira Nives Jelovica
MVP završnog turnira Nives Jelovica

 

Naslov prvakinja Hrvatske za Labin su osvojile: kapetanica Tanja Grubiša, Nives Jelovica, Ria Vojković, Vesna Tončinić, Diana Baran, Anika Ujčić, Snježana Klanjac, Karmen Benazić, Sandra Novaković, Josipa Lanča, Romana Cvečić, Zvjezdana Vratonja, Lana Stepančić i Nataly Krajcar. Trener: Romano Grižančić.

 

Izvješća sa susreta završnog turnira:

POLUFINALE: LABIN - DRENOVA

POLUFINALE: KOMIŽA - ČAVLE ŠB

FINALE: LABIN - ČAVLE ŠB

 

Romano Grižančić, trener Labina
Romano Grižančić, trener Labina

 

FOTO: www.labinskakomuna.com

Natrag