Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir HŽBL 27. i 28. 6. u Labinu

Predstojećeg vikenda, u subtu i nedjelju, 27. i 28. lipnja Gradsko boćalište Labin drugu će godinu za redom biti poprište završnog turnira Hrvatske ženske lige.

Društvo koje će se dva dana boriti za naslov ekipnih prvakinja Hrvatske u odnosu na prošlu godinu se nije promijenilo pa će tako uz Komižu, Čavle ŠB i riječku Drenovu naslov državnih prvakinja na domaćem terenu braniti i boćarice Labina.

Boćarice Labina brane naslov prvakinja Hrvatske
Boćarice Labina brane naslov prvakinja Hrvatske

 

Od Labinjanki se i ove godine očekuje najmanje ulazak u finale, premda temeljem prikazanog u ligaškom dijelu sezone i zbog činjenice da su u odnosu na prošlu sezonu jače za Riu Vojković, netom i službeno proglašenom najboljom juniorkom Hrvatske, koja je prošlog ljeta stigla iz Komiže,  ne mogu pobjeći ni od uloge glavnih favoritkinja za titulu. Labinjanke su devet kola ligaškog dijela prvenstva (posljednje, deseto kolo nije odigrano) odradile perfektno, ostvarivši svih devet pobjeda, te su u odnosu na drugoplasiranu Komižu ostvarile čak osam bodova prednosti. Labinskim boćaricama će u subotnjem polufinalu (16.30 sati) drugu godinu za redom suparnik biti Drenova koju su u prošlogodišnjem polufinalu pobijedile s uvjerljivih 20:4, a protiv koje su ove sezone u oba ligaška susreta bile još uvjerljivije, 23:1 i 22:2. Stoga bi, bez obzira na činjenicu da ekipe već više od tri i pol mjeseca nisu imale službeni nastup, što svakako utječe i na njihovu formu, pravo svjetsko čudo bilo da se Labin ne plasira u nedjeljno finale.

A u tom finalu Labinjanke će očekivati susret s boljim iz drugog, daleko zanimljivijeg polufinalnog para u kojem će se sastati Komižanke i Čavjanke (9.30 sati). Prošlosezonsko finale između Labina i Čavli ŠB je završeno neodlučenim rezultatom (12:12) temeljem čega su prvakinje postale Labinjanke koje su u ligaškom dijelu sezone zauzele prvo mjesto na konačnoj prvenstvenoj ljestvici. No ove godine, s obzirom na to da kompletan ligaški dio sezone nije odigran, će se u slučaju neodlučenog rezulata u pojedinom susretu konačan pobjednik dobivati kroz dodatnu igru, svojevrsne boćarske penela, u kojima po tri boćarice svake ekipe bližaju boću u krug, a po tri izbijaju balina, što je. bude li do tih "penala" došlo, svakako sportski zanimljiviji način dobivanja pobjednika.

 

Nažalost, zbog zdravstveno-sigurnosnih razloga uzrokovanih globalnim problemom s pandemijom koronavirusa, uvjeta i mjera koje za održavanje sportskih manifestacija u zatvorenim prostorima propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te malog kapaciceta gledališta u Gradskom boćalištu Labin, neće biti omogućena prisutnost gledatelja susretima završnog turnira HŽBL.

 

Raspored završnog turnira:

Subota, 27. lipnja:

Polufinala:

  9.30 sati: Čavle ŠB - Komiža

16.30 sati: Labin - Drenova, Rijeka

 

Nedjelja, 28. lipnja:

14.00 sati: finale

Natrag