Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nove odluke Stožra civilne zaštite RH

Odlukom Stožera civilne zaštie Republike Hrvatske od 10. svibnja omogućeno je okupljanje do 40 osoba na jednom javnom mjestu što uključuje i korištenje javno dostupnih otvorenih sportskih igrališta za rekreativno baljenje sportom te organizirano treniranje na otvorenim igralištima.

Istom odlukom od srijede, 13. svibnja biti će omogućeno korištenje zatvorenih sportskih i rekreacijskih centara, teretana i fitness centara, dvorana, pa tako i zatvorenih boćališta.

Javno dosputna otvorena sportska igrališta za rekreativno bavljnje sportom, kao i otvoreni i zatvoreni prostori mogu se koristiti za organizirane treninge uz strogo pridržavanje svih općih protuepidemijskih mjera, te posebnih preporuka i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Također Hrvatski boćarski savez je objavio preporuke za treninge klubova.

Što se tiče eventualne mogućnosti natjecateljske aktivnosti kako na državnom, tako i na županijskom nivou još uvjek nisu stečeni zakonski i zdravstveno-sigurnosni preduvjeti za ponovno pokretanje natjecanja, niti su nadležne institucije kao što su Stožer civilne zaštie RH, HZJZ i Središnji državni ured za sport RH objavili uvjete po kojima bi se ponovno moglo pokrenuti odvijanje natjecanja.

I dalje su na snazi mjere zabrane održavanja svih sportskih natjcanja na otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima.

Prilozi.

ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH

PREPORUKE HZJZ ZA TRENIRANJE NA OVORENOM PROSTORU

PREPORUKE HZJZ ZA TRENIRANJE U ZATVORENIM PROSTORIMA

PREPORUKE ZA TRENINGE HBS-a

Natrag