Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašenje najboljih sportaša Pazina

Filip Matijašić, mladi boćar pazinskog prvoligaša, drugu je godinu za redom proglašen najboljim sportašem Grada Pazina, a priznanje mu je za prošlu, 2019. godinu uručeno na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti proglašenja održanoj u organizaciji gradske Zajednice sportskih udruga u gradsko-školskoj sportskoj dvorani.

Foto: Grad Pazin
Foto: Grad Pazin

 

Matijašić je prošle godine u dresu hrvatske reprezentacije na juniorskom Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiu osvojio brončanu medalju u parovima zajedno s Lovrom Šipekom, članom Svetog Jakova iz Jadranova. Na juniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Sinju osvojio je četiri medalje, zlatnu u brzinskom izbijanju, te tri brončane, u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug i precizno izbijanje. Uz to, službeno je proglašen najboljim igračem prošlosezonske Hrvatske juniorske lige.

Naslov najbolje momčadi Grada Pazina za 2019. godinu osvojila je pak juniorska momčad pazinskog boćarskog prvoligaša koja je, predvođena trenerom Valterom Ivančićem, osvojila naslov juniorskog prvaka Hrvatske.

Foto: Grad Pazin
Foto: Grad Pazin

 

Na svečanosti je nagrađena i plejada mladih, nadarenih pazinskih sportaša u brojnim sportovima, te je između ostalih priznanje dobio i Martin Štihović, član trećeligaša Lindara i juniorske momčadi prvoligaša Pazina. Štihović je na prošlogodišnjem kadetskom PH koje je održano sa središem događanja u Ročkom Polju osvojio tri brončane medalje, samostalno u brzinskom i preciznom izbijanju, a zajedno s Ivanom Načinovićem iz Labina i u štafetnom izbijanju.

Natrag