Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Premda se "na papiru" radilo o derbiju kola boćari Pule poptuno su nadigrali i na koncu s najuvjerljivijim rezultatom kola, 22:4 pobijedili Pazina i tako na prvenstvenoj ljestvici zadržali tri boda zaostatka za vodećim riječkim Vargonom kojij je s također uvjerljivih 20:6 slavio pobjedu u porečkom Velom Joži nad Istrom Poreč.

Nakon prve faze susreta u Puli rezulat je i dalje bio poravnat 4:4 na čemu Pazinjani valjaju zahvaliti Valteru Ivančiću i Filipu Matijašiću koji su uvjerljivo dobili par (13:2), te Alenu Guštinu koji je u bližanju i izbijanju u krug pobijedio Petra Barliana (25:23). No, bilo je to sve što su gosti učinili u tom susretu koji je sav preostali bio samo u znaku razigranih Puljana. U redovima pobjednika reprezenativac Darijan Živolić je stigao do osvajanja maksimalnih čak osam poena, premda je evidentno da je u brzinskom izbijanju daleko od željne forme. Po tri pobjede dodali su Nikola Hrelja i Benjamin Guštin koji je u prvoligaškog igrača izrastao upravo u Pazinu, a ponovno je sa 46 pogodatka briljirao u brzinskom izbijanju na tri pozicije.

Nikola Hrelja, Pula
Nikola Hrelja, Pula

 

Pazin je s ovim porazom pao na peto mjesto na ljestvici s četvrtog koje vodi na Final Four, na koje se pak popeo Biston nakon očekivane uvjerljive domaće pobjede nad Metkovićem (20:6).

Porečani kod kuće nisu uspjeli pružiti pravi otpor vodećim Riječanima premda je i u tom susretu nakon prve faze rezultat bio poravnat 4:4. Zaslužni tomu su kapetan Elvis Smolica i Steven Benolić pobjedom u paru (11:1), te porečka trojka (12:4). Međutim, usljedio je tada period susret u kojem Porečani osvajaju zaista premalo poena ove sezone da bi se mogli nadati boljoj poziciji od trenutno 7. mjesta na ljestvici. Domaćini su ponovno ostali bez ijednog osvojenog poena u tehničkim disciplinama tako da su gosti nakon štafetnog izbijanja imali već u rukama nedostižno vodstvo 14:4. Do kraja samo je još jednom porečka trojka uspjela upisati poene na domaću stranu.

U sljedećm kolu Pula će vjerojatno slaviti pobjedu u Šibeniku nad Primoštenom, ali će Vargon kod kuće imati još lakši posao s obzirom na to da ugošćuje fenjeraše Mariniće. Pazin kod kuće čeka vrlo važan susret za plasman na završni turnir za prvaka Hrvatske, sa dugopoljskim Sokol Orbicom, dok Istra Poreč bez posebnih ambicija i mogućnosti da na ljestvici napreduje ili nazaduje putuje u goste Metkoviću koji se bori za ostanak.

 

U HŽBL vodeće Labinjanke su kod kuće očekivano s uvjerljivih 22:2 pobijedile riječku Drenovu. U nedjelju u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda istarski derbi igraju Nova Veruda i Labin.

Natrag