Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Pripreme mlađeseniorske reprezentacije

Kandidati za sastav hrvatske mlađeseniorske (do 23 godine) reprezentacije, pod vodsvom novog izbornika Vjekoslava Matetića, obavili su u Sinju kraće trodnevne pripreme.

Među deset kandidata koje je izbornik Matetić okupio na pripremama bio je i Filip Matijašić, mladi boćar Pazina, kojemu će tekuća godina biti prva u kojoj će nastojati izboriti status mlađeseniorskog reprezentativca nakon što je u prošle dvije godine osvajao medalje u parovima na juniorskim svjetskim prvenstvima u kineskom Jiaxingu i talijanskom Alassiu.

Uz Matijašića su na pripremama bila i još dva boćara potekla u Istri, Čepljan Mateo Načinović koji je član talijanskog Pontesea i Vedran Glavić iz Ročkog Polja, član riječkog Vargona, uz Gabriela Lorenta Perkova (Primošten), Ivana Čorića, Duju Pirića (oba Sokol Orbico, Dugopolje), Karla Šabana (Sveti Jakov, Jadranovo), Leona Petza (Vargon), Antu Nemarića (Vir) i Luku Gašpara (Zrinjevac, Zagreb).

U borbu za reprezentativne dresove - (slijva): Leon Petz, Filip Matijašić, Luka Gašpar i Karlo Šaban
U borbu za reprezentativne dresove - (slijva): Leon Petz, Filip Matijašić, Luka Gašpar i Karlo Šaban

 

Mlađeseniorsku reprezentaciju kao i svake godine i ove kao najvažnije natjecanje očekuje SP koje će se održati na jesen vjerojatno u Francuskoj, ali točno vrijeme i mjesto održavanja prvenstva još nisu određeni.

Natrag