Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarske zimske lige

Boćari vodećeg zapadnog drugoligaša Funtane, kao glavni favoriti natjecanja, očekivano su obranili naslov pobjednika u Zimskoj ligi Poreča koja se u organizaciji porečke Boćarske zajednice, u konkurenciji 21 ekipe, četiri i pol mjeseca igrala u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Boćari Funtane - pobjednici Zimske lige Poreč
Boćari Funtane - pobjednici Zimske lige Poreč

 

Funtanjani su prvi dio natjecanja završili sa svih devet pobjeda u svojoj skupini, dok su u drugom dijelu u Ligi za prvaka uz osam pobjeda upisali po jedan remi (Novo naselje) i poraz (Tar Vabriga) što međutim nije utjecalo na njihovu poziciju na prvenstvenoj ljestvici s koje su se kao najbolji plasirali u doigravanje, na završni turnir četiri najbolje momčadi lige. Na Final Fouru funtanjanski drugoligaš je prvo u polufinalu sa 6:2 pobijedio Vižinadu, dok je u finalu po poenima bio poravnat sa Tarom Vabrigom (4:4) od koje je međutim bio bolji na "punteđo" i time osvojio pobjednički pehar.

Tar Vabriga je prethodno u polufinalu savladala trećeligaša Umaga također na "punteđo" nakon što je susret završen 4:4.

Sastav pobjedničke  ekipe Funtane: Neven Laković, Nikola Marić, Filip Šarić, Mirko Perhat, MIrko Legović, Mile i Ivan Liović, Mladen Grgeta, Antonio Puniš, trener Stipe Liović.

Najbolje četiri momčadi Zimske lige Poreč
Najbolje četiri momčadi Zimske lige Poreč

 

Rezultate prvog dijela Zimske lige Poreč možete preuzeti OVDJE

Poredak prvog dijela Zimske lige Poreč možete preuzeti OVDJE

Rezultate drugog dijela Zimske lige Poreč možete preuzeti OVDJE

Poredak drugog dijela Zimske lige Poreč možete preuzeti OVDJE

Natrag