Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

U zaostalom susretu 5. kola Hrvatske ženske lige boćarice Labina pobijedile su na gostovanju na otoku Visu Komižu 14:10 i tako praktički ponovno osigurale poziciju broj 1 na završnom turniru za naslov prvakinja Hrvatske koji će se ponovno održati u Labinu, 21. i 22. ožujka, a time i lakšeg suparnika u polufinalu, vjerojatno riječku Drenovu. Sljedeći derbi, gostovanje u Čavlima i susret akualnog državnog viceprvaka i prvaka, Čavli ŠB i Labina odigrati će se već u srijedu, 12. veljače s početkom u 18.30 sati.

Nives Jelovica, Labin
Nives Jelovica, Labin

 

Ni nakon 11. odigranog kola Prve HBL situacija na samom vrhu prvenstvene ljestvice se nije promijenila, te su riječki Vargon i Pula ostali bodovno poravnati na diobi čelne pozicije.

I dok su Riječani u zadnjem kolu imali znatno teži posao kojeg su uspješno obavili pobijedivši u derbiju na Podvežici zagrebački Zrinjevac 16:10, Puljani su također kod kuće očekivano lako s uvjerljivih 22:4 savladali fenjeraše Mariniće. Jedine poene za domaćine nisu osvojili Petar Barlian koji je izgubio precizno izbijanje od Milana Čirjaka, te Dean Ikić kojeg je u disciplini pojedinačno klasično uvjerljivo savladao Ivica Jakominić. U svim ostalih igrama aktualni viceprvak Hrvatske praktički nije imao problema stići do pobjeda.

Preostala dva istarska prvoligaša, Pazin i Istra Poreč su poraženi u vrlo važnim susretima za plasman na završni turnir za prvaka Hrvatske. Pazinjani su bez juniorskih reprezentativaca Filipa Matijašića i Đordana Ferenca, zbog čega je voditelj momčadi Valer Ivančić morao znatno preslagati postave po disciplinama, kod kuće na koncu zaostato s tijesnih 14:12 za Bistonom, premda su nakon prve faze susreta vodili sa 6:2. Presudile su discipline brzinsko i precizno izbijanje u kojima su sve poene osvojili gosti iz Baške Vode. Alen Guštin, Nini Stranić i Dajan Jurmn su kod domaćina sudjelovali u osvajanju po četiri poena, ali to nije bilo dovoljno za ukupno osvajanje barem boda.

Porečani su se bez ozljeđenog Stevene Benolića u dosta skromnom izdanju predstavili na splitskim Gripama protiv dugopoljskog Sokol Orbica te su na koncu izgubili s vrlo uvjerljivih 21:5. Time se aktualni državni prvak praktički već u ovoj fazi prvenstva oprostio od obrane titule i plasmana na Final Four, za koji su mo ostale tek teorijski izgledi. Jedinu pobjedu za goste u Splitu je ostvario Nenad Tadić savladavši u preciznom izbijanju Antu Grančića, svog nekadašnjeg reprezentativnog suigrača s kojim je 2015. godine u Rijeci osvojio naslov svjetskog viceprvaka u parovima. Pored toga gosti su u još svega tri igre remizirali.

U sljedećem kolu Pulu očekuje prvo od dva uzastopna zahtjevna gostovanju, u Zagrebu kod Zrinjevca, dok će Istra Poreč i Pazin u porečkom Velom Jože odigrati istarski derbi. Pazinjani će pobjedom zadržati izglede za plasman na završni turnir, dok će Porečani eventualnom pobjedom zadržati tek nadu, ali će prvenstveno povući svog istarskog rivala u teži položaj.

Natrag