Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Ligaškog dio prvenstvene utrke Prve HBL stigao je do polovice, a boćari Pule i riječkog Vargona i dalje tu utrku za poziciju broj jedan za završni turnir bodovno poravnati trče rame uz rame.

Nakon 9. kola Puljani su bez obzira na pobjedu u Baškoj Vodi nad Bistonom 17:9 sam vrh prvenstvene ljestvice ponovno prepustili Riječanima koji su kod kuće savladali Pazina 21:5 i tako tek za neznatno bolji omjer poena pretekli aktualnog viceprvaka Hrvatske u poretku.

Momčad s pulske Verude je na gostovanju u Dalmaciji do ulaska u završnu fazu susreta izgradila uvjerljivu prednost od 13:5 i potom susret rutinski mirno privela kraju. U redovima gostiju reprezentativac Darijan Živolić sudjelovao je u osvajanju maksimalnih čak osam poena, Mario Percan i Benjamin Guštin dodali su po četiri poena. 

Maksimalan u Baškoj Vodi - Darijan Živolić, Pula
Maksimalan u Baškoj Vodi - Darijan Živolić, Pula

 

Jednako kao Pula u Baškoj Vodi i Vargon je na svojoj Podvežici u završnu fazu susreta ušao sa sigurnim vodstvom 13:5 što govori da Pazinjani u Rijeci nisu imali prvelikog izgleda. Valja izdvojiti vrhunsko nadmetanje u bližanju i izbijanju u krug u kojem su Pazinjan Alen Guštin i Joško Buterin sa po čak 28 ostvarenih punata remizirali, a vrlo dobar je u pobjedi nad Buterinom u preciznom izbijanju sa 24 punta bio i Zoran Gržinić.

Istra Poreč je kod kuće očekivano sa uvjerljivih 22:4 nadvisila fenjeraše Mariniće koji još ni boda u prvenstvu nisu osvojili. No susret je pokazao da su Porečani u dalje u velikim problemima kada je brzinsko izbijanje u pitanju.

U sljedećem kolu Prve HBL u Poreču je na programu repriza prošlosezonskog finala završnog turnira za prvaka Hrvatske, istarski derbi između Istre i Pule, dok Pazin očekuje drugo uzastopno gostovanje, ovoga puta u Metkoviću.

 

Premda je zaostali susret 5. kola HŽBL, odigran u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, između Nove Verude i Čavli ŠB na terenu završen očekivanom uvjerljivom pobjedom gošći 20:4, Puljanke su ipak "za zelenim stolom" osvojile prvi ovosezonski bod, jer je susret registriran rezultatom 12:12. Naime, u redovima Čavjanki je Carrolina Bajrić nastupila u četiri igre, od kojih u tri pojedinačne, što je suprotno pravilniku u natjecanju u HŽBL, te su sve igre u kojima je nastupila registrirane bez borbe u korist domaćih boćarica što je i dovelo do konačnog remija.

U nedjelju, 2. veljače nastavlja se HŽBL kada će Nova Veruda ugostiti riječku Drenovu, dok će Labin gostovati u Marinićima.

Natrag