Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Sjednice Sportske komisije i Komisije za MTP FIB-e

U talijanskom Saluzzu su održane sjednica Sportske komisije i Komisije za MTP FIB-e s kojeg je najvažnije odluke i zaključke prenio Denis Peršić, član Izvršnog odbora i Sportske komisije FIB-e, uz kojeg je u radu sjednica u Saluzzu sudjelovai i Boris Nadenić, član Komisije za MTP.

 

Na sjednici je:

1. izvršena analiza natjecanja u 2019.
2. usvojen prijedlog promjena MTP
3. usvojeni tehnički pravilnici za natjecanja u 2020.
4. usvojen prijedlog kalendara natjecanja za 2020.
5. određena vodstva natjecanja i suci natjecanja za 2020.
6. izvršene pripreme za kongres CMSB koji če se održati 08.02.2020. u Lyonu (FRA).


Sve ove aktivnosti definirane su i određene također za Europsku boćarsku federaciju (F.E.B.)

Za istaknuti je da će se prema usvojenom prijedlogu kalendara natjecanja (mora ga još potvrditi i I.O. F.I.B.) u 2020. od velikih natjecanja održati:
1. Europsko prvenstvo za boćarice (Ljubljana 05/2020.)
2. Svjetsko prvenstvo za boćarice (Alassio 09/2020.)
3. Svjetsko prvenstvo za mlade U18 i U23 (Francuska)
4. Europsko prvenstvo za seniore (Francuska).


Od usvojenih tehničkih detalja napominjemo da će sva brzinska izbijanja na velikim natjecanjima u 2020. biti ona na 3 pozicije. Sukladno tome brzinsko izbijanje na tri (3) pozicije za seniore i mlade postati će sastavni dio MTP (neće više biti eksperimentalna disciplina). Nadopuniti će se i Pravilnik i odrediti minimalne vrijednosti za Svjetske rekorde na način da će se u Pravilnik dodati brzinsko izbijanje na tri (3) pozicije za seniore i mlade koji do sada nisu bili definirani Pravilnikom o rekordima F.I.B. Formula natjecanja na SP za mlade (U18 i U23) ostaje ista kao i u 2019. Krug (bližanje i izbijanje u krug) kao igra po svemu sudeći neće se igrati na velikim natjecanjima u 2020.
Klupski kup europskih prvaka u kojem kod seniora nastupa u 2020. osam predstavnika (2 FRA, 2 ITA, 2 HR, 1 SLO, 1 predstavnik SRB/BiH/CG) igra se po novoj formuli (izmjenjene discipline i vrijeme trajanja susreta). Kod boćarica se u Kupu prvakinja igraju iste discipline, ali ove 2020. godine uz samo četri sudionice (FRA, ITA, SLO i HR).

Natrag