Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nastavljeno natjecanje u Prvoj HBL

Boćari Pule i Pazina sigurnim su i uvjerljivim domaćim pobjedama ušli u nastavak sezone Prve HBL, dok Istra Poreč u Zagrebu domaćem Zrinjevcu nije pružila otpor kako bi susret barem učinila zanimljivim.

Puljani su zajedno s riječkim Vargonom, koje su zbog boljeg omera poena i preskočili na čelu prvenstvene ljestvice, nastavili dominirati ligom. Metković je za aktualnog viceprvaka Hrvatske u njegovoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda bio tek lakši trening s obzirom na to da su gosti uspjeli osvojiti tek dva poena (24:2), a njihovu je čast spasio najbolji metkovački boćar Markica Dodig koji je u disciplini pojedinačno klasično pobijedio Benjamina Guština 11:5. U klasičnim igrama još je Andrija Ćorluka uspio pružiti dobar otpor Milanu Celiji koji je na koncu slavio s tijesnim puntom prednosti (9:8) dok su u svim ostalim igrama Puljani bili uvjerljivi slavivši s najmanje osam punata prednosti.

Pazinjani su također očekivano kod kuće pobijedili Primoštena 21:5 i popeti se na vrlo visoko treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici, odmah iza vodećih Puljana i Riječana. Pazinski su boćari pitanje pobjednika riješili već nakon štafetnog izbijanja kada su vodili s nedostižnih 15:3. Raduje da su Pazin do pobjede ovom prigodom vukle njegove mlade snage, Nini Stranić i Đordano Ferenac koji su sudjelovali u osvajanju po šest poena, te Filip Matijašić koji je dodato pet poena. 

Pazinjani u zoni Final Foura - Nini Stranić
Pazinjani u zoni Final Foura - Nini Stranić

 

Aktualni državni prvak iz Poreča ni u nastavku sezone ne uspijeva pronaći formu s kojom je proše sezone kročio do titule. U zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac pitanje pobjednika bilo je gotovo već nakon štafete s uvjerljivim vodstvom 14:4 Vrtlara pojačanih s nastupom Marka Jerčića koji u jesenskom dijelu sezone nije igrao. Bio je to već peti susret sezone u kojem Porečani do zaključno sa štafetom uspjevalu osvojiti svega šest ili manje poena i ukoliko se žele plasirati na završni turnir za prvaka Hrvatske i pokušati obraniti naslov morati će žurno značajno popraviti formu. Pobjede Nenada Tadića i Vedrana Špelića u preciznom izbijanju, te jednoga para uz remi kapetana Elvisa Smolice s Teom Kuljišem u disciplini pojedinačno klasično spasili su ugled Istre.

U sljedećem kolu dva susreta koja će najviše privlačiti pažnju su zahtjevno gostovanje Pule u Baškoj Vodi kod Bistona, te ogled Vargona i Pazina. Istra Poreč će pak kod kuće upisati bodove protiv fenjeraša Marinića koji još ni boda nisu osvojili.

Natrag