Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nastavlja se natjecanje u Prvoj HBL

Nakon jednomjesečne stanke u subotu, 18. siječnja se nastavlja natjecanje u ovosezonskoj Prvoj HBL u kojoj je do kraja ligaškog dijela sezone preostalo za odigrati još veći dio, 11 kola.

Tijekom ligaškog dijela natjecanja svi klubovi teže ka ostvarenju dva cilja, plasmanu na završni turnir za prvaka Hrvatske ili osiguranju prvoligaškog ostanka. Sudeći prema ostvarenom u do sada sedma odigranih kola dva vodeća kluba, Pula i riječki Vargon trebali bi biti sigurni sudionici Final Foura koji će se 4. i 5. travnja odigrati u riječkom boćarskom domu na Podvežici, dok će se za preostala dva mjesta, za koje konkurira čak pet klubova, među kojima i Pazin i Istra Poreč, voditi velika borba.

Detalj s prošlosezonskog finala Pula - Istra Poreč
Detalj s prošlosezonskog finala Pula - Istra Poreč

 

Puljani su u dosadašnjem dijelu sezone bili vrlo uvjerljivi kod kuće, a od gostujućih pobjeda svakako im je najvrijednija ona u posljednjem jesenskom kolu nad Riječanima. Jedini poraz koji su ove sezone doživjeli je onaj na gostovanju kod Pazina. Aktualni državni viceprvak bi u subotu u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda lako trebao proći i Metkovića a do kraja ligaškog dijela sezone od većih izazova očekuju ga gosovanja u Poreču, Zagrebu i Splitu.

Od kandidata za završni turnir ugodno su iznenađenje Pazinjani, momčad spoja iskustva i mladosti, u čijem je Boćarskom centru "Aleksandar Anzur" osim Pule do sada pao i zagrebački Zrinjevac. Pazinski boćari bi drugi dio sezone morali otvoriti s domaćom pobjedom nad Primoštenom, a u nastavku ligaškog dijela sezone očekuje ih dosta teških preprema kao što su gostovanja u Rijeci, Poreču, Puli i Zagrebu.

Aktualni prvaci Hrvatske Porečani s učinkom u dosadašnjem dijelu sezone ne mogu biti prezadovoljni, prvenstveno s domaćim porazom od dugopoljskog Sokol Orbica. Na otvaranju drugog dijela sezone momčad iz Velog Jože očekuje teško gostovanje u Zagrebu, a u nastavku moraju još u Split, dok im u goste dolaze Pula, Vargon i Zrinjevac.

Od plasmana na Final Four čini se da je pitanja ispadanja iz lige daleko izvjesnije za što su trenutno glavni kandidati Marinići koji do sada ni boda nisu osvojili, a prema prikazanom u prvih šest kola njima se trebao pridružiti i Primošten koji je međutim u zadnjem jesenskom kolu iznenađujuće remizirao na domaćem terenu u Šibeniku sa Sokol Orbicom i tako razbudio nadu u ostanak.

Natrag