Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni turnir u četvorkama u Ljubljani

Hrvatske ženska seniorska i muška juniorska reprezentacije nastupiti će u nedjelju 1. prosinca u Ljubljani na mješovitom žensko-muškom turniru u četvorkama koji će se održati u sklopu manifestacije Dan slovenskog boćanja, na kojem će se natjecati ukupno 16 ekipa.

Što se ženske reprezentacije tiče selekciji koja je nedavno u turskom Mersinu osvojila srebrnu medalju na Svjetskom kupu nacija, a koju su činile Nives Jelovica, Ria Vojković (Labin) i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) izbornik Romano Grižančić za ovu je prigodu pridodao Nikola Marelja Bošnjak (Čavle ŠB).

Mušku reprezentaciju činiti će pak četvorica igrača koja su na ovogodišnjem juniorskom Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiu osvojili medalje, Filip Matijašić (Pazin), Lovro Šipek, Filip Klarić (Sveti Jakov, Jadranovo) i Leon Petz (Vargon, Rijeka), a njima je izbornik Čedo Vukelić za ovu prigodu pridodao i Đordana Ferenca (Pazin).

Dio hrvatskih reprezentacija koje će nastupiti u Ljubljani
Dio hrvatskih reprezentacija koje će nastupiti u Ljubljani

 

Glavnina natjecanja na turniru, uključujući i finale, odigrati će se u boćarskoj dvorani Krim, dok će se na početku turnira dio susret osmine finala odigrati u dvorani Šiška. Susreti osmine finala počinju u 9 sati, četvrtfinala se igraju od 11.15 sati, polufinala od 14.15 sati, a finale od 16 sati.

Prošle je godine na GDP Slovenija Open turniru ženska reprezentacija u sastavu Nives Jelovica, Tanja Grubiša (Labin), Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak u pretežno muškoj konkurenciji osvojila 2. mjesto, a u finalu je sa 13:0 poražena od selekcije slovenske regije Gorenjske za koju su igrali sve odreda svjetski prvaci, Davor Janžič, Uroš Vehar, Jasmin Čauševič i Damjan Sofronievski.

Prijenos događanja na manifestaciji Dan slovenskog boćanja možete pratiti na mrežnim stranicama:

http://www.hegy.si/

Natrag