Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Pule potpuno su rezultatski sa 22:4 potukli zagrebački Zrinjevac u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda u 3. kolu 1. HBL, upisali najuvjerljiviju pobjedu u svim do sada odigranim susretima lige ove sezone, te s maksimalnim učinkom iz tri kola zajedno sa riječkim Vargonom i dugopoljskim Sokol Orbicom i dalje s vrha predvode prvoligašku karavanu.

Nakon prve faze susreta rezultat je bio poravnat 4:4 i u tom trenutku nište nije ukazivalo na daljnji rasplet u kojem su Puljani ostvarili sve preostale pobjede i slavili s više nego uvjerljivim rezultatom. Benjamin Guštin još je jednom pokazao koliku snagu ove sezone predstavlja za klub s pulske Verude sudjelovavši u ostvarenju čak četiri pobjede. Novopečeni svjetski prvak u brzinskom izbijanju Darijan Živolić sa 47 pogodaka je potvrdio da je i dalje u vrhunskoj formi s kojom je nedavno na Svjetskom prvenstvu u turskom Mersinu stigao do svjetskog zlata. S druge strane ni reprezentativac Tomislav Kolobarić nije uspio ni poena donijeti Zagrepčanima, a dva je puta, u bližanju i izbijanju u krug i preciznom izbijanju izgubio od Petra Barliana.

U istarskom derbiju u dvorani pazinskog Boćarskog centra "Aleksandar Anzur" aktualni prvak Hrvatske Istra Poreč je s velikim rezultatskim preokretom stigla do pobjede i upisala prve bodove ove sezone. Pazin je naime nakon preciznog izbijanja vodio sa ugodnih 11:5, ali su do kraja Porečani upisali čak devet, a domaćini svega jedan poen i sva tri boda otputovala su put porečkog Velog Jože. Na kraju se, prema rezultatu, pitanje hoće li barem jedan bod ostati u Pazinu ili ne, lomilo u nadmetanju Valtera Ivančića i Ivana Lukšića u disciplini pojedinačno klasično koje je okončano neodlučeno 9:9. Ivančić je sa sudjelovanjem u osvajanju četiri poena, bez poraza, bio najučinkovitiji kod Pazinjana, s druge strane Steven Benolić je donio pet poena gostima.

Steven Benolić, Istra Poreč
Steven Benolić, Istra Poreč

 

U sljedećem kolu veliki derbi u Puli igraju istoimeni domaćin i Sokol Orbico, dok Istra Poreč i Pazin igraju s novajlijama u ligi koji u tri kola još ni boda nisu osvojili, Porečani kod kuće sa Primoštenom, a Pazinjani u gostima sa Marinićima.

 

U Hrvatskoj ženskoj ligi Labin je u gostima u Rijeci sa 23:1 pregazio Drenovu, dok je susret Nove Verude i Komiže odgođen i u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda će se odigrati u petak, 22. studenog s početkom u 18 sati. U nedjelju, 24. studenog na programu je pak istarski derbi Labinjanki i Puljanki.

U 1. kolu HJBL sjever Pazin je kod kuće s maksimalnih 26:0 pobijedio Lovrana, dok su Istra Poreč i Buzet poraženi kod kuće, Porečani od Svetog Jakova iz Jadranova 20:6, a Buzećani od riječkog Vargona 18:8. Susret Labin - Čavle ŠB je odgođen i odigrai će se u četvrtak, 22. studenog od 17.45 sati. U sljedećem kolu veliki derbi igraju aktualni viceprvak i prvak Hrvatske, Sv. Jakov i Pazin.

Natrag