Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kreće Hrvatska juniorska liga

Susretima 1. kola u nedjelju, 17. studenog kreće nova sezona natjecanja u Hrvatskoj juniorskoj ligi - sjever u kojoj će Istarski boćarski savez ponovno predsavljati četiri ekipe, Pazin, Buzet, Labin i Istra Poreč koja se vratila u natjecanje nakon jedne sezone pauze.

U ligi će se natjecati ukupno osam ekipa, pored već četiri navedene istarske, iz Primorsko-goranske županije riječki Vargon, Čavle ŠB, Sveti Jakov iz Jadranova i Lovran. Liga će se i ove godine igrati po jednostrukom bod sustavu "svako sa svakim" u sedam kola zaključno sa 26. siječnja. Iz ligaškog dijela natjecanja četiri najbolje ekipe, zajedno sa čeiri najbolje ekipe ih HJBL jug u kojoj će se natjecati šest dalmatinskih ekipa, steći će pravo nastupa na završnom turniru koji će se odigrati 16. i 17. travnja. Mjesto odigravanja završnog turnira još nije određeno, a za sada je poznato da je kandidaturu za domaćinstvo Hrvatskom boćarskom savezu poslao Boćarski savez Primorsko-goranske županije. Susreti HJBL sjever će se igrati nedjeljom od 9.30 sati.

Naslov juniorskog ekipnog prvaka Hrvatske od prošle sezone braniti će Pazin koji je i ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule. Od dosadašnjih nositelja igre ekipe pravo nasupa za Pazinjane više nema Dajan Jurman, ali će momčad i dalje predvoditi hrvatski reprezenativac Filip Matijašić, osvajač brončane medalje u parovima na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u talijanskom Alassiu.

Brane naslov prvaka Hrvatske - prošlosezonska juniorska ekipa Pazina
Brane naslov prvaka Hrvatske - prošlosezonska juniorska ekipa Pazina

 

Iz sjeverne skupine, premda za njega više pravo nastupa nema mlađeseniorski reprezentativac Karlo Šaban, veliki kandidat za naslov je prošlosezonski finalist završnog turnira Sv. Jakov sa juniorskim i kadetskim reprezentaticima Lovrom Šipekom, Filipm Klarićem i Žarkom Jerčinovićem, te Riječani sa Leonom Petzom. Labin, čija će glavna snaga i dalje biti Ivan Načinović, će ove sezone biti pojačan za reprezentativku Riu Vojković. Labin, koji je veći dio dosadašnjih liga zbog nedostaka uvjeta za boćanje u zimskim mjesecima igrao kao gost, ove će sezone konačno sve svoje domaće susrete igrati u svom Gradskom boćalištu.

Natrag