Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvatska ženska liga - 2. kolo

Nakon što su u zaostalom susretu 1. kola očekivano kod kuće pobijedile Mariniće s više nego uvjerljivih 22:2, boćarice Labina, braniteljice naslova ekipnih prvakinja Hrvatske u prvom su velikom derbiju sezone i reprizi prošlosezonskog finala završnog turnira za državnu titulu, u svom Gradskom boćalištu pobijedile i Čavle ŠB 14:10.

Već nakon štafetnog izbijanja s vodstvom 12:4 Labinjanke su u derbiju osigurale najmanje bod dok su konačnu pobjedu domaće ekipe potvrdile Nives Jelovica i Vesna Tončinić pobjedom u parovima nad Teom Čančarević i Irom Nimčević 12:2. Jelovica je očekivano bila najučinkovitija u redovima pobjednika sudjelovavši u ostvarenju tri pobjede, između ostalog savladavši s uvjerljivih 27:20 u bližanju i izbijanju u krug reprezentativnu kolegicu Carrolinu Bajrić, ali je sa tijesnih 11:10 izgubila u preciznom izbijanju od Nikol Marelja Bošnjak.

 

Boćarice pulske Nove Verude su nakon više od dvije godine bile nika bliže osvajanju boda i to upravo tamo gdje su 22. rujna 2017. godine osvojile svoj posljednji prvenstveni bod (12:12) u Marinićima gdje je ovoga puta domaća ekipa ipak uspjela osvariti tijesnu pobjedu 13:11. Puljanke su nakon brzinskog izbijanja vodile s visokih 9:1, ali je do kraja još samo Ermina Zemunović uspjela ostvariti pobjedu u disciplini pojedinačno klasično dok su pulski par i trojka poraženi s tijesnim puntom, odnosno dva punta zaostatka.

U sljedećem kolu Labin gostuje kod riječke Drenove, dok je susret Nove Verude i Komiže odgođen i odigrati će se 22. studenog s početkom u 18 sati.

Natrag