Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za seniore, Mersin, Turska, 6. - 9. 11.

Hrvatski boćarski reprezentativci osigurali su najmanje jednu srebrnu i dvije brončanu medalju pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva za seniore koji se od srijede do subore, 6. do 9. studenog održava u turskom Mersinu.

U prvo, nadamo se ne i jedno hrvatsko finale na SP-u plasirao se mladi Marin Ćubela (Noventa, Italija) u disciplini pojedinačno klasično dok su dva brončana osigurali Darijan Živolić (Pula) i Bruno Kraljić (Pontese, Italija) u štafetnom izbijanju, te Živolić u brzinskom izbijanju koje još u subotu, posljednjeg dana prvenstva može učiniti srebrnom ili zlatnom kolajnom.

Darijan Živolić, Pula
Darijan Živolić, Pula

 

U četvrtfinalu brzinskog izbijanja Živolić je očekivano sa 40(51):24(45) pobijedio Crnogorca Marka Lukovića, a suparnik u polufinalu će mu biti Talijan Mauro Roggero, dok drugi polufinalni par čine Australac Daniel Samsa i Argentinac Lucas Hecker koji je u četvrtfinalu rezultatom 42(49):38(50) eliminirao nekadašnjeg europskog i dvostrukog svjetskog prvaka, Slovenca Aleša Borčnika.

Živolić i Kraljić su u četvrtfinalu štafeta sa 50(59):43(57) očekivano savladali Argentince Heckera i Ruperea, ali su potom, bez obzira na sjajan rezultat od 55 pogodaka, polufinale izgubilo od bivših svjetskih prvaka i nekadašnjih članova Trio Buzeta, Aleša Borčnika i Anžea Petriča 57(61):55(60), te su prvenstvo završili kao brončani.

Marin Ćubela se u svom debitantskom nastupu u dresu hrvatske seniorske reprezentacije na jednom službenom velikom međunarodnom natjecanju u disciplini pojedinačno klasično okitio najmanje naslovov svjetskog viceprvaka, a u subotu će imati prigodu popoeti se i na sam svjetski tron. Ćubela je u četvrtfinalu ostvario zasigurno najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri savladavši sa 10:6 jednog od ponajboljih svjetskih boćara današnjice, nekadašnjeg europskog i trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka, Slovenca Juru Kozjeka. Potom je u polufinalu sa 11:3 pobijedio Nicolasa Laugiera, a suparnik u susretu za naslov svjetskog prvaka biti će mu aktualni svjetski prvak Argentinac Guillermo Montemerlo koji je u drugom polufinalu sa 6:5 nadvisio Tunižanina Mohameda Chouchanea. Zanimljivo je da je Montemrelo prije dvije godine na SP-u u marokanskon Casablanci savladao Marinovog starijeg brata Peru, tada rezultatom 11:6.

U preostale tri discipline na SP-u hrvatski su reprezentativci zaustavljeni na korak do medalje, u četvrtfinalima. Pero Ćubela (Noventa, Italija) je u preciznom izbijanju, disciplini u kojoj je aktualni europski prvak sa 22:10 izgubio od nekadašnjeg europskog, te aktualnog i dvostrukog svjetskog prvaka, Slovenca Davora Janžiča. Braća Ćubela su u parovima sa 7:6 poraženi od Marokanca Mohameda El Guamoussa i Alia El Majdaoujia, dok je Tomislav Kolobarić (Zrinjevac, Zagreb) u krugovima izgubio od Argentinca Nicolasa Pretta 27:23.

 

Nažalost, zbog problema s internetom u Turskoj FIB-a na svojim službenim mrežnim i Facebook stranicama ne objavljuje službeme, ažurne i kompletne rezultate pa tako i mi imamo samo djelomične rezultate:

 

Također došlo je i do djelomične promjene satnice subotnjeg završnog dana SP-a u Mersinu. Napominjemo da je u Turskoj dva sata više nego u Hrvatskoj.

 

Događanja uživo na SP-u možete pratiti na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/channel/UCHipIpaEx4iVACpRjKAgitA

Natrag