Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za seniore, Mersin, Turska, 6. - 9. 11.

Hrvatski seniorski boćarski reprezentativci izborili su plasmane u četvrtfinala u svih šest disciplina na Svjetskom prvenstvu koje se od srijede do subote, 6. do 9. studenog održava u turskom Mersinu.

Među osam najboljih štafeta plasirali su se Darijan Živolić (Pula) i Bruno Kraljić (Pontese, Italija) koji su u dvije kvalifikacijske serije ostvarili rezultate 49/60 i 50/60 te su kao trećeplasirani iz kvalifikacija izborili prolaz u daljnju fazu natjecanja. Suparnici Živoliću i Kraljiću u četvrtfinalu će biti Argentinci Hecker i Rupere koji su u kvalifikacijama ostvarivali rezultate 46/56 i 41/55 te su četvrtfinale izborili kao šestoplasirani iz kvalifikacija. Prođe li hrvatska štafeta Argentince u polufinalu je vjerojatno čeka susret sa nekadašnjim svjetskim prvacima i članovima Trio Buzeta, Slovencima Alešom Borčnikom i Anžeom Petričem koji su u kvalifikacijama bili drugoplasirani s rezultatima 53/60 i 52/60.

Darijan Živolić, Pula
Darijan Živolić, Pula

 

Živolić se u četvrtfinale plasirao i u brzinskom izbijanju kao drugoplasirani s rezultatima 41/51 i 47/51. Bolji od našeg reprezentativca bio je samo nekadašnji europski i dvostruki svjetski prvak Borčnik s rezultatima 47/50 i 43/49. Suparnik Živoliću u četvrtfinalu će biti Crnogorac Marko Luković koji je u kvalifikacijama ostvarivao rezultate 31/45 i 35/45, a prođe li hrvatski reprezentativac očekivano dalje u polufinalu će mu suparnik vjerojatno biti Talijam Mauro Roggero koji je u kvalifikacijama ostvarivao rezultate 45/49 i 39/49.

U četvrtfinale su se plasirali i svi hrvatski reprezentativci koji se natječu u klasičnim boćarskim igrama, braća Pero i Marin Ćubela (Noventa, Italija) sa dvije pobjede u parovima, a nešto teže Tomislav Kolobarić (Zrinjevac, Zagreb) u bližanju i izbijanju u krug i Marin Ćubela u disciplini pojedinačno klasično, kroz repasaž. Četvrtfinale preciznog izbijanja izborio je i Pero Ćubela. U susretu za plasman u polufinale u toj disciplini očekuje nas prava boćarska poslastica, dvoboj aktualnog europskog prvaka Pere Ćubele i bivšeg europskog, te aktualnog i svjetskog prvaka, ponajboljeg svjetskog boćara današnjice, Slovenca Davora Janžiča.

 

Rezultati:

 

Raspored natjecanje je po vremenu u Turskoj u kojoj je dva sata više nego u Hrvatskoj

 

Događanja uživo na SP-u možete pratiti na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/channel/UCHipIpaEx4iVACpRjKAgitA

Natrag