Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kreće Hrvatska ženska liga

Premda nova sezona Hrvatske ženske lige službeno počinje u nedjelju, 3. studenog u redovnom terminu od 10 sati odigrati će se samo jedan susret 1. kola u kojem će pulska Nova Verude gostovati u Rijeci kod Drenove.

Naime, naknadnom promjenom termina međunarodnog kalendara FIB-e će se Svjetski kup nacija za boćarice u turskom Mersinu održati upravo u subotu i nedjelju, 2. i 3. studenog, na kojem će nastupti hrvatske reprezentativke Nives Jelovica, Ria Vojković (Labin) i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) zbog čega su odgođeni susreti Labin - Marinići koji će se igrati u petak, 8. studenog od 18 sati, te derbi 1. kola Čavle ŠB - Komiža.

Što se sezone tiče branitelj naslova prvaka Hrvatske Labin u sezonu ulazi kao glavni favorit s obzirom i na činjenicu da je u prijelaznom roku u svoje redove iz Komiže doveo najnadareniju mladu hrvatsku boćaricu Riu Vojković. No što će na to reći glavni konkurent za titulu, Čavle ŠB vidjeti ćemo kroz sezonu. Treći dosadašnji konkurent za naslov Komiža je i zbog činjenice da je ostala bez Vojković nekako što se prognoza tiče ipak u drugom planu, iza Labinjanki i Čavjanki.

Detalj s prošlosezonskog finala Labin - Čavle ŠB
Detalj s prošlosezonskog finala Labin - Čavle ŠB

 

Drenova i Marinići voditi će unutar prvenstva svoje malo prvenstvo tko će biti bolji dok neumornoj pulskoj Novoj Verudi u predstojećoj sezoni ostaje glavni cilj osvojiti barem bod. Puljanke su naime u zadnje četiri sezone osvojile svega dva boda, a prošle su sezone ostale bez tog zadovoljstva, dok posljednju pobjedu pamte prije gotovo četiri i pol godine, kada su 8. svibnja 2015. kod kuće savladale Drenovu. Klub s pulske Verude ako ništa drugo zaslužuje sve pohvale za ustrajanost.

Nakon što je u uporabu stavljeno natkriveno Gradsko boćalište Labin prvenstvo će se prvi puta igrati u zimskim mjesecima, jesenski dio od 3. studenog do 1. prosinca, a nastavak od 2. veljače do 15. ožujka, nakon čega 21. i 22. ožujka slijedi završni turnir četiri najbolja kluba za prvaka Hrvatske. Promjenjen je i dan igranja susreta lige pa će se tako umjesto dosadašnjeg petka poslijepodne i navečer, susreti u novoj sezoni igrati nedjeljom od 10 sati.

Natrag