Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Petoboj nacija za mlade do 20 godina

Mješovita žensko-muška mlada hrvatska boćarska reprezentacija (U-20) u sastavu Ria Vojković (Labin), Vedran Glavić (Vargon, Rijeka), Gabriel Lorento Perkov (Primošten), Ante Nemarić (Vir), Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) i Duje Pirić (Sokol Orbico, Dugopolje), predvođena izbornikom Čedom Vukelićem i njegovim pomoćnikom Ivom Topićem, osvojila je drugo mjesto na trodnevnom petoboju nacija u Posušju (Bosna i Hercegovina).

Hrvatska u Posušju
Hrvatska u Posušju

 

Riječ je o ekipnom turniru pokrenutom ove godine po uzoru na istovrsne seniorske turnire pod nazivom "Aleksandar Anzur - Alphonske Laginer Bruno" koji se održavaju već desetak godine, a na kojem se po jednostrukom ligaškom sustavu svako sa svakim u pet kola osim Hrvatske, natječu i reprezentacije Slovenije, Crne Gore, Srbije i BiH.

S obzirom na to da su obje reprezentacije pobijedile BiH, Crnu Goru i Srbiju, naslov pobjednika petoboja u Posušju riješen je očekivano u susretu Hrvatske i Slovenije u kojem su sa 8:4 slavili naši sjeverni susjedi, sa četiri osvajača medalja u sastavu sa nedavnog Svjetskog prvenstva za mlađe seniore (U-23) i juniore (U-18) održanog u talijanskom Alassiu, predvođeni juniorskim svjetskim prvakom u brzinskom izbijanju Gašperom Povhom.

Nova članica Labina Vojković i na ovom je natjecanju još jednom dokazala da se ravnopravno može nositi sa  muškom vršnjačkom konkurencijom. U Posušju je naime pobijedila dva muška konkurenta, Srbina Davora Kuntića 19:12 u bližanju i izbijanju u krug, te Jakova Galića iz BiH 13:8 u disciplini pojedinačno klasično. Krugove je izgubila od Slovenca Erika Čeha 23:20, a brzinsko izbijanje od Crnogorke Gracije Stjepčević 30(42):29(40).

Glavić koji je boćarski potekao u Ročkom Polju, je u dva nastupa s Gašparom u štafetnom izbijanju ostvario pobjedu nad Srbima Dejanom Kovačevićem i Milicom Popović 47(58):27(44) i poraz od izvrsnih Slovenaca Erika Čeha i Jake Štramfela 54(60):48(58).

Vojković i Glavić su zajedno nastupili u dvije štafete i ostvarili obje pobjede, nad Damirom Bajićem i Jakovom Galićem iz BiH 41(55):18(48) i Crnogorcima Mateom Počanićem i Gracijom Stjepčević 43(55):33(53).

 

Kompletne rezultate s petoboja možete preuzeti OVDJE

 

Izvješća:

1. KOLO

2. KOLO

3. KOLO

4. KOLO

5. KOLO

Natrag