Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Petoboj nacija za mlade

Hrvatska mješovita žensko-muška mlada reprezentacija (do 20 godina) u čijem će sastavu biti i Ria Vojković, nova članica Labina, ali i Vedran Glavić koji je ponikao u Ročkom Polju, a danas je član riječkog prvoligaša Vargona, nastupiti će od petka do nedjelje, 18. do 20. listopada u Posušju (Bosna i Hercegovina) na petoboju nacija.

Ria Vojković, Labin
Ria Vojković, Labin

 

Riječ je o ekipnom reprezentaivnom turniru pokrenutom po uzoru na seniorske memorijale "Aleksandar Anzur - Alphonske Lagier Bruno", na kojem će se osim iz Hrvatske natjecati mladi boćari iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i domaćina BiH.

Pored Vojković i Glavića izbornik Čedo Vukelić je za ovu priliku u reprezentaivnu selekciju uvrstio Gabriela Lorenta Perkova (Primošten), Duju Pirića (Sokol Orbico, Dugopolje), Luku Gašpara (Zrinjevac, Zagreb) i Antu Nemarića (Vir). Izborniku Vukeliću će u vođenju selekcije pomagati Ivo Topić.

Turnir će se igrati po jednostrukom ligaškom bod sustavu "svako sa svakim" u pet kola, a u susretima će se igrati discipline pojedinačno klasično, parovi, krugovi, štafetno i precizno izbijanje, te brzinsko izbijanje na tri pozicije.

Detaljan raspored i sve ostale informacije o turniru možete preuzeti OVDJE

Natrag