Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorska prvenstva Hrvatske

Ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada će se u Istri, sa središtem događanja u boćarskoj dvorani u Svetoj Mariji na Krasu kraj Umaga odigrati dva seniorska prvenstva Hrvatske.

U subotu je na programu prvenstvo u parovima, glavnina kojeg će se, uključujući i završne susrete za medalje, odigrati u Sv. Mariji n/K dok će se za dio natjecanja po skupinama koristiti i porečka boćarska dvorana SRC Veli Jože. Natjecanje počinje u 9 sati dok se početak finala očekuje u 19.30 sati.

Istarsko boćanje na ovom će prvenstvu predstavljati dva para Istre Poreč, Nenad Tadić i Marino Križmanić, te Vedran Špelić i Steven Benolić, odnosno par Pule Milan Celija i Vili Lencović.

Aktualni prvaci Istre Marino Križmanić i Nenad Tadić (Istra Poreč, bijeli dresovi), te Teo Kuljiš (Zrinjevac, u pozadini) ovoga vikenda u lovu na naslov prvaka Hrvatske
Aktualni prvaci Istre Marino Križmanić i Nenad Tadić (Istra Poreč, bijeli dresovi), te Teo Kuljiš (Zrinjevac, u pozadini) ovoga vikenda u lovu na naslov prvaka Hrvatske

 

Što se konkurencije tiče, zagrebački Zrinjevac imati će na prvenstvu tri para od kojih i nekadašnji reprezentativni par koji čine Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek, a po jedan par od prvoligaša će imati i riječki Vargon, te dugopoljski Sokol Orbico.

Ždrijeb je odredio da će se svi istarski parovi u skupinama natjecati u Poreču i to u dvije skupine iz kojih se najmanje po jedan prvoligaški par neće uspjeti plasirati u četvrtfinale. Špelić i Benolić u 1. kolu za suparnike imaju Tea Kuljiša i Dina Gudelja iz Zrinjevca dok će u istoj skupini Celija i Lencović igrati protiv Marina Smolića i Ante Torbarine iz sukošanskog Debeljaka. Tadić i Krizmanić za suparnike u 1. kolu imaju Dražena Raka i Lučana Sudara iz Belišća dok će se u drugom susretu iste skupine sastati Davor Jelovica i Antonio Prlaguzić iz Vargona sa Sinišom Stipićem i Ivanom Dodojom iz Sokol Orbica.

Okvirnu satnicu prvenstva možete preuzeti OVDJE

Nekompletnu listu prijava možete preuzeti OVDJE

Sastave skupine i raspored natjecanja možete preuzeti OVDJE

 

Nedjeljno prvenstvo u preciznom izbijanju će se odigrati u Sv. Mariji n/K, početak natjecanja je u 9 sati dok se početak finalne serije očekuje u 16 sati.

Istarsko boćanje na ovom prvenstvu će predstavljati Robi Ilić (Labin), Marko Levak (Ročko Polje) i Nenad Tadić (Istra Poreč) koji je uz reprezentativca Kolobarića i najzvučnije ime prvenstva. No prošlogodišnje prvenstvo u Dubrovniku, kada je naslov prvaka osvojio Božo Šorgo iz umaških Juricani je pokazalo da natjecanje u preciznom izbijanju pruža velike izglede i boćarima iz niželigaša da ostvare veliki uspjeh.

Okvirnu satnicu prvenstva možete preuzeti OVDJE

Nekompletnu listu prijava možete preuzeti OVDJE

 

Rezultate nedjeljnog prvenstva u preciznom izbijanju kontinuirano tijekom trajanja natjecanja možete pratiti na službenim mrežnim stranicama Istarskog boćarskog saveza.

Natrag