Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Funtane osvojili su naslov jesenskih prvaka u Drugoj HBL sjever nakon što su u posljednjem ovogodišnjem kolu u istarskom derbiju na domaćem terenu pobijedili Labin 14:10.

S obzirom na to da su prva i završna serija igara na susretu u Funtani okončane ravnomjernom podijelom poena pitanje pobjednika presuđeno je u tehničkoj seriji u kojoj su domaćini osvojili šest, a Labinjani dva poena. Valja izdvojiti veliku borbu i na koncu neodlučenih 9:9 Nevena Lakovića i Gianfranca Santora u disciplini pojedinačno klasično, pobjedu Mirka Perhata nad Santorom 18:16 u preciznom izbijanju, 30 punata Hidajeta Ismića u preciznom valjanju, te 42 pogotka Filipa Šarića i Antonia Puniša u štafetnom izbijanju.

Detalj s derbija Funtana - Labin
Detalj s derbija Funtana - Labin

 

U posljednjem jesenskom kolu Treće HBL zapad, u kojem su čak tri susreta okončana neodlučenim rezultatom 12:12, jedini istarski klub koji je osvojio sva tri boda je Vodnjan koji je kod kuće sa 14:10 slavio nad riječkim Lučkim radnikom, te tako uspisao već treću pobjedu za redom s istim rezultatom. Remizirali su Selca Bračana i Umag u istarskom drbiju kao i Ročko Polje na gostovanju u Malom Lošinju što je prvi bod koji je ijedan gost odnio ove sezone s otoka. Lindar je pak pomalo neočekivano izgubio na gostovanju u Rijeci od Maria Gennaria 15:9 što su i prvi osvojeni bodovi fenjeraša ove sezone.

Na čelu prvenstvene ljestvice su bodovno poravnate dvije momčadi iz istog grada, Sveti Jakov iz Jadranova i crikvenički Gornji kraj Ladvić. Hoće li takav bodovni odnos na vrhu ostati do proljeća doznati ćemo u nedjelju kada će od 15 sati zaostali susret 4. kola odigrati Sv. Jakov i Vodnjan.

Natrag