Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za mlađe seniore i juniore

Junior Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo) u brzinskom izbijanju prvi se od hrvatskih reprezentativaca plasirao u polufinale i tako osigurao najmanje brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 god.) i juniore (do 18 god.) koje se od utorka do subote, 24. do 28. rujna održava u talijanskom Alassiu.

Lovro Šipek, Sveti Jakov Jadranovo
Lovro Šipek, Sveti Jakov Jadranovo

 

Šipek je u četvrtfinalu s rezultatom 38(44):32(47) pobijedio Talijana Mattiu Aliprandia, a suparnik u polufinalu, koje je na programu u petak, 27. rujna će mu biti Slovenac Gašper Povh koji je apsolutni favorit u tom susretu za plasman u finale. Naime, mladi Šipek, koji je po dobnom uzrastu još uvijek kadet, je do sada na prvenstvu ostvarivao rezultate od 36, 37 i 38 pogodaka, dok je Povh jedini boćar na prvenstvu koji je u sve tri serije prelazio 40 pogodaka, a s 45 pogodaka iz prve kvalifikacijske serije ima i do sada najbolji rezultat prvenstva (rezultati 45, 42, 43). Drugi polufinalni par čine Francuz Matheo Roffino i Tunižanin Oussama Balti.

U još pet konkurencija hrvatski su se boćari plasirali u četvrtfinale. Juniorima Filipu Matijašiću (Pazin) i Šipeku u parovima, odnosno mlađim seniorima Karlu Šabanu (Sv. Jakov) i Luki Gašparu (Zrinjevac, Zagreb), te juniorima Šipeku i Filipu Klariću (Sv. Jakov) u štafetnom izbijanju, koji su četvrtfinala izborili u srijedu, 25. rujna, u četvrtak, 26. rujna su se pridružili Gašpar i junior Petz (Vargon, Rijeka) u preciznom izbijanju.

U petak, 27. rujna su na programu sva preostala četvrtfinala od kojih u preciznom izbijanju Gašpar za suparnika ima Slovenca Žana Sodeca, a Petz Francuza Eddyja Chemarina, dok će Matijašić i Šaban u parovima svoje suparnike doznati nakon repasaža koje je na programu u petak ujutro kao prva disciplina programa.

Nakon što su u 3. kolu natjecanja po skupinama sa uvjerljivih 13:1 pobijedili Turke Mehmeta Yakina i Abdullaha Kaplana mlađi seniori Mateo Načinović (Pontese, Italija) i Marin Ćubela (Noventa, Italija) četvrtfinale parova tek trebaju izboriti kroz repasaž koji je na programu u petak, 27. rujna. Suparnici u repasažu će im biti Švicarci Yoann Briachetti i David Toinet od koji su sa 10:9 izgubili u 2. kolu.

Prije završna dva dana prvenstva jedina konkurencija u kojoj hrvatski boćari sigurno neće osvojiti medalju je mlađeseniorsko brzinsko izbijanje u kojem je Marin Ćubela izgubio četvrtfinale rezultatom 44(49):42(48) od Turčina Mehmeta Cana Yakina.

 

Rezultati:

Nažalost u četvrtak, 26. rujna cijeli dan e-mailom nismo uspjeli dobiti ažurne rezultate mlađeseniorskih parova koji nisu objavljeni ni na službenim mrežnim, ni Facebook stranicama, ni prvenstva, ni FIB-e.

JUNIORI - PAROVI

JUNIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

JUNIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

JUNIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - PAROVI

MLAĐI SENIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

 

 

Kompletne sastave svih reprezentacija možete preuzeti OVDJE

 

Izravni prijenosi na sljedećim linkovima:


Natrag