Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

SP za mlađe seniore i juniore

Nakon drugog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (do 23 god.) i juniore (do 18 god.) koje se od utoraka do subote, 24. do 28. rujna održava u talijanskom Alassiu, hrvatski su reprezentativci izborili tri četvrtfinala, juniori Filip Matijašić (Pazin) i Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo) u parovima, mlađi seniori Karlo Šaban (Sv. Jakov) i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) u štafeti, te juniori Šipek i Filip Klarić (Sv. Jakov) također u štafeti.

Filip Matijašić i Lovro Šipek pred susret sa Turcima Cemom Simsekom i Emreom Mecitom
Filip Matijašić i Lovro Šipek pred susret sa Turcima Cemom Simsekom i Emreom Mecitom

 

Nakon što su u prvom kolu natjecanja po skupinama sa 12:10 pobijedili Argentince Renza Fariasa i Facunda Capdevilu, u susretu u kojem se hrvatsk par vratio u igru nakon velikog zaostatka od 8:1, Matijašić i Šipek su u drugom kolu, u susretu za izravan plasman u četvrtfinale sa 13.3 savladali Turke Cema Simseka i Emrea Mecita. Četvrtfinale juniora je na programu u petak, 27. rujna.

Šaban i Gašpar su se sa rezultatima 41/57 i 51/57 u dvije kvalifikacijske serije štafeta kao trećeplasirani plasirali u četvrtfinale, dok su Šipek i Klarić u dvije kvalifikacijske serije ostvarili rezultate 38/57 i 45/57 te su kao šestoplasirani izborili nastup u četvrtfinalu. Obje hrvaske štafete u borbama za plasman polufinale i osiguranje najmanje brončane medalje će za suparnike imati Argentince. Šabanu i Gašparu će suparnici biti Martin Austain i Gaston Demarco koji su u dvije kvalifikacijske serije ostvarili rezultate 41/55 i 37/58, dok će se Šabanu i Klariću suprotstaviti Renzo Farias i Facundo Capdevila koji su u dvije kvalifikacijske serije ostvarili rezultate 42/54 i 50/55. Četvrtfinale štafeta je također na programu u petak, 27. rujna.

 

Rezultati:

JUNIORI - PAROVI

JUNIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

JUNIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

JUNIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - PAROVI

MLAĐI SENIORI - ŠTAFETNO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - BRZINSKO IZBIJANJE

MLAĐI SENIORI - PRECIZNO IZBIJANJE

 

 

Kompletne sastave svih reprezentacija možete preuzeti OVDJE

 

Izravni prijenosi na sljedećim linkovima:


Natrag