Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Memorijal "Denis Ravera" u Monaku

Hrvatski mlađeseniorski (do 23 god.) reprezentativci osvojili su dvije zlatne medalje, a juniorski (do 18 god.) dva brončana odličja na memorijalu "Denis Ravera", najznačajnijem svjetskom turniru za te uzraste iz službenog kalendara FIB-e, koji se dva dana igrao u Monaku, a reprezentacijama koje su na njemu nastupile poslužio je i kao generalna proba pred Svjetsko prvenstvo koje će se od utorka do subote, 24. do 28. rujna održavati u obližnjem talijanskom ljetovalištu Alassiu na obalama Ligurijskog mora.

Hrvatska na turniru u Monaku
Hrvatska na turniru u Monaku

 

Zlatne kolajne u svojim su konkurencijama osvojili Marin Ćubela (Noventa, Italija) i Karlo Šaban (Sv. Jakov, Jadranovo) u parovima, te Šaban i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) u štafeti, dok su se broncama okitili Filip Matijašić (Pazin) i Lovro Šipek (Sv. Jakov) u štafeti i Leon Petz (Vargon, Rijeka) u preciznom izbijanju.

Filip Matijašić i Lovro Šipek sa štafetom Argentine
Filip Matijašić i Lovro Šipek sa štafetom Argentine

 

Od rezultata hrvatskih reprezentativaca valja istaći da su Ćubela i Šaban u finalu parova pobijedili Slovence Erika Čeha i Žana Sodeca s uvjerljivih 13:2, dok su Šaban i Gašpar u finalnoj seriji štafeta ostvarili najbolji rezultat prvenstva od 51 pogotka iz 58 izbačaja. 

Matijašić i Šipek su u konkurenciji juniora u parovima stigli do četvrtfinala koje su sa zabrinjavajućih 13:0 izgubili od Čilea, dok se Gašpar u konkurenciji mlađih seniora u preciznom izbijanju sa skromnih devet punata iz kvalifikacija nije uspio plasirati u polufinalnu seriju, među osam najboljih.

Na turniru u Monaku nastupili su mladi boćari iz 15 zemalja u mlađeseniorskoj konkurenciji i 11 zemalja u juniorskoj konkurenciji. Ukupno je najuspješnija zamlja na turniru bila Slovenije. Valja napomenuti da Francuska nije nastupila na turniru, dok je Italija nastupila sa B-selekcijom, odnosno igračima koji neće nastupiti na SP-u.

 

Natrag