Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nastupi mlađeseniorske i juniorske reprezentacije Hrvatske

Hrvatska mlađeseniorska (do 23. god.) reprezentacija u sastavu Marin Ćubela (Noventa, Italija), Karlo Šaban (Sv. Jakov, Jadranovo) i Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) pod vodstvom izbornika Ante Tončija Jurjevića i juniorka (do 18. god.) reprezentacija u sastavu Filip Matijašić (Pazin), Leon Petz (Vargon, Rijeka) i Lovro Šipek (Sv. Jakov) pod vodstvom izbornika Čede Vukelića nastupiti će predostojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna u Monaku na najznačajnijem svjetskom turniru za te uzraste iz službenog kalendara FIB, memorijalu Denis Ravera.

Na turniru će nastupiti mladi boćari iz 21 zemlje Europe, Afrike, Južne Amerike, Australije i Azije koji će se natjecati u parovima, te štafetnom i preciznom izbijanju. Na prošlogodišnjem turniru hrvatski su mlađi seniori osvojili prva mjesta u sve tri discipline, Mateo Načinović (Pontese, Italija) i Marin Ćubela u parovima i štafeti, te Načinović u preciznom izbijanju, dok su juniori Šaban i Gašpar osvojili druga mjesa u parovima i štafeti.

Završnicu turnira u Monaku u nedjelju, 22. rujna od 14 sati možete i izravnom prijenosu pratiti na sljedećem linku:

https://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

 

Za sve reprezentacije će ovogodišnji nastup na turniru u Monte Carlu biti generalna proba pred Svjetsko prvenstvo koje će se već od ponedjeljka, 23. rujna do subote 28. rujna održati u obližnjem talijanskom ljetovalištu Alassiu na obalama Ligurijskog mora.

Stoga će se hrvaskim reprezentacijama koje će nastupiti na turniru u Monaku u ponedjeljak u Alassiu pridrugižiti i mlađi senior Mateo Načinović i junior Filip Klarić (Sv. Jakov).

Dio hrvaske reprezentacije koja će nastupiti na SP za mlade - (s desna) Karlo Šaban, Filip Matijašić, Luka Gašpar i izbornik juniora Čedo Vukelić
Dio hrvaske reprezentacije koja će nastupiti na SP za mlade - (s desna) Karlo Šaban, Filip Matijašić, Luka Gašpar i izbornik juniora Čedo Vukelić

 

Na SP-u u Italiji će ukupno nastupiti 110 boćarica i boćara iz ukupno 24 zemlje: Europe, Afrike, Južne Amerike, Australije i Azije, odnosno 23 reprezentacije u mlađeseniorskom uzrastu, odnosno 20 reprezentacija u juniorskom uzrastu.

U Alassiu će se natjecanja u oba dobna uzrasta odvijati u svega četiri discipline, parovi, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje što znači da nakon pune 22 godine na SP za mlade nema više temeljne boćarske discipline, pojedinačno klasično, te bližanje i izbijanje u krug s čime je FIB-a napravila još jedan veliki korak ka definitivnom uništenju boćanja.

Za podsjećanje, na prošlogodišnjem SP-u u kineskom Jiaxingu hrvatski su mlađi seniori osvojili dvije medalje, zlatnu Načinović i Marin Ćubela u štafeti, te brončanu Marin Ćubela u brzinskom izbijanju, dok su se juniori okitili sa sve tri moguća odličja, Šaban zlatnim u disciplini pojedinačno klasično, srebrnim Matijašić i Gašpar u parovima, te srebrnim Gašpar u krugovima.

 

Kompletne sastave svih reprezentacija možete preuzeti OVDJE

 

Izravne prjenose SP-a iz Alassia možete pratiti na sljedećim linkovima:

https://www.sport-boules-diffusion.com/p/direct.html

https://www.dailymotion.com/video/x7leh6t
Natrag