Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Sastavi reprezentacija za najveća međunarodna natjecanja

Hrvatski izbornici odredili su sastave reprezentacija za najveća ovogodišnja međunarodna natjecanja koja naše najbolje selekcije očekuju do kraja godine.

Izbornik seniorske reprezentacije Jure Maglić odlučio je na Svjetsko prvenstvo koje će se od 5. do 10. studenog održati u turskom Mersinu povesti sljedeće reprezentativce:

Darijan Živolić (Pula)

Bruno Kraljić (Pontese, Italija)

Tomislav Kolobarić (Zrinjevac, Zagreb)

Pero Ćubela (Noventa, Italija)

Marin Ćubela (Noventa, Italija)

Darijan Živolić
Darijan Živolić

 

U odnosu na prošlogodišnje EP koje je održano u talijanskom Alassiu, na ovogodišnjem SP neće nastupiti dva istarska boćara, Nenad Tadić (Istra Poreč) i Alen Guštin (Pazin), osvojači brončane medalje u parovima na tom prvenstvu, te Marino Milićević (Vargon, Rijeka), osvajača dva brončana odličja u brzinskim disciplinama na tom natjecanju, dok će debitanti na seniorskom SP-u biti Bruno Kraljić i Marin Ćubela.

 

Izbornik mlađih seniora (do 23 god.) Ante Tonči Jurjević odlučio je na Svjetskom prvenstvu koje će se od 24. do 28. rujna održati u talijanskom Alassiu povjerenje ukazati sljedećim reprezentativcima.

Mateo Načinović (Pontese, Italija)

Marin Ćubela (Noventa, Italija)

Karlo Šaban (Sv. Jakov, Jadranovo)

Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb)

Marin Ćubela i Mateo Načinović
Marin Ćubela i Mateo Načinović

 

Izbornik juniora (do 18 god.) odlučio je na Svjetsko prvenstvo koje će se u Alassiu održavati usporedo sa mlađeseniorskim prvenstvom povesti sljedeće boćare

Filip Matijašić (Pazin)

Leon Petz (Vargon, Rijeka)

Filip Klarić (Sv. Jakov, Jadranovo)

Lovro Šipek (Sv. Jakov, Jadranovo)

Filip Matijašić
Filip Matijašić

 

Izbornik boćarica Romano Grižančić odlučio je na Svjetski kup nacija koji će se od 1. do 4. studenog održati u turskom Mersinu povesti sljedeće reprezentativke:

Nives Jelovica (Labin)

Ria Vojković (Labin)

Carrolina Bajrić (Čavle ŠB)

Ria Vojković i Nives Jelovica
Ria Vojković i Nives Jelovica
Natrag