Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstva Hrvatske za boćarice

Istarske boćarice osvojile su ukupno četiri medalje na prvenstvu Hrvatske za seniorke u parovima, bližanju i izbijanju u krug, te štafetnom izbijanju koje je od 13. do 15. rujna održano u Komiži na otoku Visu.

Odličjima u sve tri discipline okitila se reprezentativka Labina Nives Jelovica koja je zajedno sa svojom reprezentativnom i novom klupskom kolegicom, najnadarenijom mladom hrvatskom boćaricom Riom Vojković, koja je labinskom klubu pristupila upravo iz Komiže, osvojila naslov prvakinje Hrvatske u štafeti, te viceprvakinje u parovima, dok se samostalno okitila srebnom kolajnom u krugovima.

Najbolje hrvatske krugašice
Najbolje hrvatske krugašice

 

Jelovica i Vojković su u štafeti do titule državnih prvakinja stigle skinuvši u finalu za svega jedan pogodak više (33:32) s trona dugogodišnje prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini, sestre Carrolinu i Virginiu Bajrić (Čavle ŠB). Finale krugova je pak prošlogodišnja prvakinja Jelovica izgubila od aktualne svjetske viceprvakinje Carroline Bajrić 24:21.

Pobjedničko postolje u štafetnom izbijanju
Pobjedničko postolje u štafetnom izbijanju

 

U finalu parova su Jelovica i Vojković poražene od Carroline Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak 7:5. U toj su disciplini povijesno brončano odličje s prvenstva Hrvatske za jedan od najmlađih istarskih klubova, Ženski boćarski klub Novigrad, osvojile Eda Laković i Nerina Beletić koje su na prvenstvo otputovale kao zamjene s obzirom na to da je jedan par Labina odustao od natjecanja, a kući su se vratile s medaljama. Nakon što su polufinale izgubile od kasnijih prvakinja Hrvatske, Carroline Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak 13:4, Laković i Beletić su u susretu za 3. mjesto sa 10:8 pobijedile Rozmariju Karuza i Lucu Bogdanović (Komiža) i tako im uzvratile za poraz koji su im nanijele u natjecanju po skupinama (8:5).

Osvajačice medalja u parovima na PH u Komiži
Osvajačice medalja u parovima na PH u Komiži

 

Rezultati:

ŠTAFETNO IZBIJANJE

PAROVI

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

 

Jelovica i Carrolina Bajrić su tako ove godine podijelile titulu najuspješnije boćarice na seniorskim PH, svaka sa po tri naslova državne prvakinje i viceprvakinje. Jelovica je titule osvojala u disciplinama pojedinačno klasično, precizno i štafetno izbijanje, a srebrne medalje u parovima, krugovima i brzinskom izbijanju, dok je Carrolina Bajrić zlata osvajala u parovima, krugovima i brzinskom izbijanju, a srebra u disciplinama pojedinačno klasično, precizno i štafetno izbijanje.

Natrag