Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedni

Po dva nakompletna kola odigrana su u ligama od Druge HBL sjever do Druge IBL, te prvo kolo u Trećoj IBL.

I dok je prethodnog vikenda prekrasno vrijeme za igranje na otvorenom išlo na ruku boćarima, protekli produženi vikend, prije svega petak i nedjelju, obilježili su izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, jaka kiša, zbog koje nije odigrano 11 susreta.

U dosadašnjem dijelu Druge HBL sjever Funtana je upisala dvije startne pobjede, domaću nad Slogom iz Čavli (18:6) i gostujuću nad Podhumom (16:8) s čime je najavila da će i bez Nikole Hrelje koji je otišao u Pulu i u novoj sezoniu biti konkurentna u borbi za naslov prvaka. Novajlila u drugoligaškom drušvu Labin je vatreno krštenje imao porazom kod kuće od Lovrana (13:11) koji je time pokazao tko je u ligu stigao iz višeg, a tko iz nižeg ranga natjecanja. No da se oslade prvom drugoligaškom pobjedom Labinjanima je trebalo tek tjedan dana od starta lige, s obzirom na to da su na gostovanju u Zagrebu pobijedili Antu Starčevića (13:11). U sljedećem kolu derbi igraju do sada stopostotni Funtanjani i Lovranci dok labinski boćari ugošćuju Kukuljanovo.

Uspješan ulazak u sezonu - Antonio Puniš, Funtana
Uspješan ulazak u sezonu - Antonio Puniš, Funtana

 

U Trećoj IBL zapad od pet istarskih klubova najbolje je startalo Ročko Polje, sa dvije identične domaće pobjede 18:6 u istarskim derbijima sa Lindarom i Umagom. Posao im je u susretu s Umažanima bio znatno olakšan s obzirom na to da su gosti nastupili sa svega šest igrača zbog čega su na prvenstvenoj ljestvici već zaradili i minus bod, a da bod još nisu ni osvojili. Lindar i Selca Bračana svoj istarski derbi drugog kola tek trebaju završiti u srijedu, 11. rujna od 18 sati s obzirom na to da je zbog kiše susret prekinut uoči štafetnog izbijanja pri vodstvu 9:5 za domaćine. U sljedećem kolu Ročko Polje gostuje u Rijeci kod Lučkog radnika koji je nakon dva odigrana kola još uvijek bez boda. Istarski derbi igrati će Umag i Lindar, dok Vodnjan i Selca Bračana ugošćuju dva kluba koja su u dosadašnjem dijelu sezone ostvarila maksimalan učinak, crikvenički Gornji kraj Ladvić i Lošinj 90.

U Prvoj A IBL nakon dva kola još uvijek nema momčadi s obje pobjede jer su tri susreta prošlog kola odgođena, dok su u Prvoj B IBL najuvjerljivije, sa oba slavlja startali Štandar Muntrilj i Divšići. Upravo u sljedećem kolu Divšići i Štandar Muntrilj igraju međusobni derbi. S druge strane najnezadovoljnija može biti Montižana koja je u dva nastupa na domaćem terenu upisala oba poraza.

U Drugoj IBL sjever dvije pobjede ima Selina, a s obzirom na dva startna domaća poraza, čini se da će kvalitetom u tom rangu ove sezone teško konkurentan biti Sveti Lovreč koji je iz temelja promijenio momčad. U južnoj skupini Druge IBL Rovinj je startao s dvije pobjede.

Već u utorak, 10. rujna od 18 sati odigrati će se redovna treća kola u Prvoj A IBL i Drugoj IBL jug. U Prvoj A IBL pozornost privlači susret Vrha i Kršana, a u Drugoj IBL jug gostovanje Rovinja kod Barata.

Također u utorak 10. rujna i srijedu 11. rujna će se odigrati brojni zaostali susreti od prošlog vikenda.

Natrag