Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Boćarski turniri

U sklopu proslave 40 godina postojanja kluba BK Ročko Polje će u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza prirediti turnir u parovima Ročko Polje Open za koji su se prijavila 32 para iz Hrvatske i Slovenije.

Među prijavljenima je i nekoliko boćara istarskih prvoligaša Istre Poreč, Pule i Pazina, od kojih valja izvojiti Petra Barliana (Pula), jednog od aktualnih pobjednika prestižnog međunarodnog turnira u parovima Velika nagrada Pazina koji će igrati u paru zajedno s klupskim kolegom Vilijem Lencovićem.

Petar Barlian i Vili Lencović
Petar Barlian i Vili Lencović

 

Valja izdvojiti da će se u pretežno muškoj konkurenciji natjecati i jedan par ženskog ekipnog prvaka Hrvatske Labina, Vesna Tončinić i Tanja Grubiša, inače jedna od aktualnih europskih prvakinja upravo u parovima.

U subotu će se u prvom dijelu natjecanje po skupinama odvijati od 10 do 15.30 sati na boćalištima u Ročkom Polju, Roču, Lupoglavu i Selcima. Nakon prvog dijela po dva najbolja para iz svake skupine plasirati će se u drugi krug turnir u kojem će se istoga dana natjecati u nove četiri skupine od 16 do 20.30 sati u Ročkom Polju i Roču.

U nedjelju će se u Rpčkom Polju četvrtfinale igrati od 12 sati, polufinala od 14, a finale od 16 sati.

Natrag