Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Ždrijeb istarskih boćarskih liga

Na sjednici Izvršnog odbora Istarskog boćarskog saveza, održanoj u pazinskom hotelu Lovac, obavljen je ždrijeb rasporeda natjecanja u svim istarskim županijskim ligama za nastupajuću sezonu 2019/20.

Prvenstva će započeti u produženom vikendu od 30. kolovoza do 1. ruja a prvi dio završiti će se 6. listopada. Nastavak slijedi od 17. travnja do 21. lipnja. U Prvoj A i B IBL, te obje skupine Druge IBL, sjever i jug, po jedno redovno kolo u prvom i drugom dijelu natjecanja odigrati će se utorkm, dok će se u sve četiri skupine Treće IBL jedno redovno kolo u drugom dijelu natjecanja odigrati srijedom.

Što se Prve A IBL tiče aktualni prvak Valtura u obranu naslova kreće na vrlo zahtjevnom gostovanju u Kršanu, a pozornost privlači i susjedski derbi Vrha i Istre iz Kozari. U Prvoj B IBL novajlije u ligi Juricani i pulska Veruda testirati će odmah na startu svoje mogućnosti u susretima s Vižinadom i Hrbokima. U sjevernoj skupini Druge IBL pozornos privlači susret Seline i Oslića, a u južnoj skupini Potpićna i Raklja.

Među kandidatima za naslov - Igor Radić, Raša
Među kandidatima za naslov - Igor Radić, Raša

 

Treća IBL će se i u nastupajućoj sezni u prvom dijelu igrati u četiri skupine. Nakon prvog dijela natjecanja po tri najbolje ekipe iz skupina sjever I i sjever II, te iz skupina jug I i jug II nastaviti će se natjecati u Ligama za prvaka, dok će se ostale ekipe natjecati u Ligama za poredak. Ekipe će u Ligu za prvaka ili Ligu za poredak iz prvog dijela prvenstva prenijeti samo bodove, odnosno učinak iz međusobnih susreta s ekipama koje su se također plasirale u istovrsnu ligu.

Što se novina u natjecanju tiče i u Prvoj A IBL će se u nastupajućoj sezoni brzinsko izbijanje izvoditi samo na prve tri pozicije, kao što se već izvodi u Prvoj B IBL, te Drugoj IBL sjever i jug. U Trećoj IBL ukida se štafetno izbijanje, a uvodi se brzinsko izbijanje na tri pozicija u trajanju od tri minute.

 

Rasporedi natjecanja u ligama:

PRVA A IBL

PRVA B IBL

DRUGA IBL SJEVER

DRUGA IBL JUG

TREĆA IBL SJEVER I

TREĆA IBL SJEVER II

TREĆA IBL JUG I

TREĆA IBL JUG II

Natrag