Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

11. Velika nagrada Pazina

11. Velika nagrada Pazina, jedan od najkvalitetnijih i najvećih međunarodnih turnira u parovima iz službenog kalendara FIB-e u Hrvatskoj i zemljama orkuženja, koji se ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, 3. i 4. kolovoza igra u Pazinu i mjestima okolice, stigao je do osimine finala.

 

U dosadašnjem dijelu natjecanja bilo je niz iznimno zanimljivih susreta, no svakako je dosadašnji dio turnira obilježilo ispadanje već u natjecanju po skipinama prošlogidišnjih pobjednika Marina Križmanića (Istra Poreč) i nekadašnjeg svjetskog prvaka Alena Guština (Pazin). Branitelja naslova je pobjedom 13:6 iz turnira eliminirao mješoviti slovenski par koji su činili Eva Hervol i Klemen Sosič. Da do te pobjede nisu došli slučajno Hervol i Sosič su pokazali već ranije u skupini savladavši u dva navrata sa 9:5 i 10:7 svoje sunarodnjake, Gregora Oprešnika i Aleša Škobernea, nekadašnjeg svjetskog prvaka upravo u parovima, aktualnog dugododišnjeg izbornika slovenske reprezentacije. No Hervol i Sosič nisu uspjeli stići dalje od šesnaestine finala u kojoj su od njih rezultatom 10:8 bili bolji također Slovenci, braća Renato i Andrej Kastelic, polufinalisti prošlogodišnjeg turnira.

U osminu finala su se, između ostalih, plasirali i supružnici Jelovica, boćarica Labina Nives i kapetan riječkog Vargona Davor, koji su u šesnaestini finala u dodatnom bacanju sa 7:6 nadvisili slovenske reprezentativce Tadeja Premrua i nekadašnjeg svjetskog i europskog prvaka u preciznom izbijanju Damjana Sofronievskog.

Od turnira su se u šesnaestini finala oprostila braća Pero i Marin Ćubela koje su sa 10:8 pobijedili Slovenci Bruno Ujčič i Frank Dodič kojima će suparnici u osmini finala biti upravo supružnici Jelovica.

Od nedjeljnih susreta osmine finala, koja u pazinskom Boćarskom centru "Aleksandar Anzur" počinju u 10 sati, najveću pozonost svakako privlači ogled najzvučnijeg para turnira, nekadašnjih svjetskih i europskih prvaka, Slovenaca Davora Janžiča i Dejana Tonejca sa dvojicom suigrača iz talijanskog Pontesea, dugogodišnjim kapetanom hrvatske reprezentacije Rolandom Marčeljom i mladim Slovencem Jakom Kosirnikom. Zanimljiv će biti i dvoboj para Pule Benjamina Guština i Petra Barliana sa pobjednicima turnira iz 2016., prvotimcima zagrebačkog Zrinjevca, Tomislavom Kolobarićem i Igorom Hajsekom.

Četvrtfinala se igraju od 11.45, polufinala od 15, a finale i susret za 3. mjesto od 17 sati.

Kompletne rezultate i raspored turnira možete preuzeti OVDJE

Natrag