Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

11. Velika nagrada Pazina

U četvrtak, 1. kolovoza je u pazinskoj gradsko-školskoj sportskoj dvorani održan ždrijeb sastava skupina i rasporeda natjecanja na Velikoj nagradi Pazina koji možete preuzeti

RASPORED TURNIRA

Ždrijebanje sastava skupina
Ždrijebanje sastava skupina

 

Listu prijavljenih parova možete preuzeti na sljedećem linku:

http://vnpazina.eu/prijavljeni-parovi-2019

 

Sva događanja možete pratiti na službenim mrežnim i facebook stranicama turnira:

http://vnpazina.eu/

https://www.facebook.com/Velika-nagrada-Pazina-309664442536527/

U dva natjecateljska dana na deset boćališta Pazina i okolice natjecati će se 85 parova, odnosno 170 boćara iz Hrvatske, te Slovenije, ali i iz Italije, BiH i Crne Gore koji će ukupno odigrati 157 susreta. Temeljne su to brojke 11. Velike nagrade Pazina, jednog od najkvalitetnijih i najmasovnijih boćarskih turnira iz službenog kalendara FIB u Hrvatskoj i zemljama okruženja koji se tradicionalno igra u prvom vikendu kolovoza.

Detalj s prošlogodišnje Velike nagrade Pazina
Detalj s prošlogodišnje Velike nagrade Pazina


Lista ove godine prijavljenih igrača je impresivna. Nastupiti će 11 aktualnih ili bivših svjetskih i europskih prvaka koji u kolekcijama imaju 24 naslova svjetskih i 12 europskih prvaka. Najzvučnije ime i ove će godine biti najtrofejniji svjetskih boćar zadnjih 15-ak godina, Slovenac Davor Janžič, aktualni svjetski i europski prvak u parovima, koji je od 2005. do danas u raznim disciplinama osvojio 17 svjetskih i europskih medalja, od kojih po pet naslova svjetskog i europskog prvaka. Nakon što prošle godine, porazom u finalu, Janžič do prvog naslova na turniru nije uspio stići sa sunarodnjakom Alešom Borčnikom ove će godine to pokušati sa dugogodišnjim reprezentativnim kolegom, Dejanom Tonejcem, s kojim je u karijeri osvojio po jedan naslov svjetskog i europskog prvaka u parovima.

Eventualni susreti s Janžičem i Tonejcem biti će pravi izazovi za sve ostale parove turnira, pogotovo one koje možemo svrstati u krug favorita, kao što su branitelji naslova pobjednika Alen Guštin i Marino Križmanić, dugogodišnji suigrači iz Trio Buzeta i Pazina, zatim Valter Ivančić i Nenad Tadić, te hrvatski reprezentativci Marino Milićević i Leo Brnić, braća Pero i Marin Ćubela, osvajači turnira iz 2016. Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek.

Dugogodišnji kapetan reprezentacije Roland Marčelja zaigrati će u paru sa Slovencem Jakom Kosirnikom, jednom od aktualnih mlađeseniorskih europskih prvaka (do 23. godine). Iz Slovenije u raznim parovima stižu Uroš Vehar, Damjan Sofronievski, Aleš Škoberne, Gregor Oprešnik i još mnogi.

U pretežno muškom društvu nastupiti će i dvije dame, ponajbolja hrvatska boćarica, članica Labina Nives Jelovica koja će zaigrati sa suprugom Davorom, kapetanom riječkog Vargona, te Slovenka Eva Hervol. Nastupiti će i hrvatski juniorski reprezentativci, osvajači medalja sa prošlogidišnjeg Svjetsko prvenstva u kineskom Jiaxingu, Filip Matijašić (Pazin) i Karlo Šaban (Sveti Jakov, Jadranovo) zajedno u paru, te Luka Gašpar (Ploče).

Zaigrati će i nekadašnji prvoligaški nogometaš Rijeke i Zagreba Sandro Klić

U subotu, 3. kolovoza će se od 9.30 do 19.30 sati natjecanje odvijati zaključno sa šesnaestinom finala. U nedjelja, 4. kolovoza se završnica igra samo u BC Aleksandar Anzur, sa osminom finala od 10, četvrtfinalem od 11.45, polufinalima od 15, te finalem i susretom za 3. mjesto od 17 sati.

 

- SVI POBJEDNICI TURNIRA -

2008. Dinko Beaković i Roland Marčelja
2009. Aleš Borčnik i Jure Kozjek (Slo)
2010. Alen Guštin i Valter Ivančić
2011. Aleš Borčnik i Jure Kozjek (Slo)
2012. Gregor Sever i Gregor Oprešnik (Slo)
2013. (turnir se nije igrao)
2014. Gregor Sever i Gregor Oprešnik (Slo)
2015. Nenad Tadić i Igor Vretenar
2016. Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek
2017. Diego Divino i Sergio Tiso (Ita)
2018. Alen Guštin i Marino Križmanić

Natrag