Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Pripreme reprezentacije

Jure Maglić, izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske, pozvao je na kraće, trodnevne pripreme, koje će se od 31. srpnja do 2. kolovoza održati u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac, 11 reprezentativnih kandidata među kojima su i trojica članova istarskih klubova, Alen Guštin (Pazin), Nenad Tadić (Istra Poreč) i Darijan Živolić (Pula), ali i mladi Čepljan Mateo Načinović koji je član talijanskog Pontesea.

Pored četiri istarska reprezentativca na izbornikovom spisku su i braća Marin (Noventa, Italija) i Pero Ćubela, Tomislav Kolobarić, Igor Hajsek (svi Zrinjevac, Zagreb), Ante Grančić (Sokol Orbico, Dugopolje), Bruno Kraljić (Pontese, Italija) i Marino Milićević (Belluno, Italija).

Ponovno na okupu - reprezentacija Hrvatske na prošlogodišnjem EP u Italiji
Ponovno na okupu - reprezentacija Hrvatske na prošlogodišnjem EP u Italiji

 

Reprezentaciju od 16. do 18. kolovoza u Zemunu očekuje nastup na jubilarnom desetom međunarodnom momčadskom petoboju nacija "Aleksandar Anzur - Alphonse Lagier Bruno", a kao najvažnije ovogodišnje natjecanje Svjetskog prvenstvo u turskom Mersinu od 5. do 9. studenog.

Ni na ovim prvim ovogodišnjim pripremama u Zagrebu neće biti dugogodišnjeg reprezentativca Lea Brnića (La Perosina, Italija), jednog od aktualnih svjetskih rekordera u brzinskom izbijanju (49/50) koji ni ove godine nije prihvatio nastup za reprezentaciju zbog određenih razmimoilaženja u razmišljanjima sa izbornikom i Hrvatskim boćarskim savezom zbog čega reprezentativni dres nije nosio ni prošle godine.

Natrag