Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorska prvenstva Istre

Nenad Tadić, reprezentativac Istra Poreč, opravdao je ulogu glavnog favorita na dosad odigrana dva seniorska prvenstva Istre po disciplinama okitivši se na oba naslovima prvaka.

Nenad Tadić, Istra Poreč
Nenad Tadić, Istra Poreč

 

Tadić je samostalnu titulu županijskog prvaka osvojio na prvenstvu u bližanju i izbijanju u krug, koje je u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina odigrano u Boćarskom centru "Aleksandar Anzur", dok je zajedno s klupskim kolegom Marinom Križmanićem osvojio i zlatnu medalju u parovima na prvenstvu odigranom u organizaciji Boćarske zajednice Grada Poreča sa središtem događanja na boćalištu na Gradskom kupalištu.

Na prvenstvu u parovima, unatoč nekoliko izazovnih prepreka, do finala su stigla oba para aktualnog momčadskog prvaka Hrvatske Istre Poreč, pored Tadića i Križmanića, Steven Benolić i Vedran Špelić. Naime, oba su para porečkog prvoligaša u natjecaju po skupinama upisala po jedan poraz, Tadić i Križmanić od Dajana Jurmana i Luke Marcana iz Pazina 13:7, a Benolić i Špelić od Milana Celije i Vilija Lencovića iz Pule 7:5, te su svoj plasaman u četvrtfinale morali izboriti kroz repasaž. Tadiću i Križmaniću je to uspjelo u uzvratu sa Jurmanom i Marcanom kada su slavili 13:3, dok su Benolić i Špelić nadvisili također članove pulskog prvoligaša Suada Zemunovića i Deana Babića 13:2. Oba para kluba iz Velog Jože imala su i zahtjevne zadatke u polufinalima, u nadmetanjima sa Celijom i Lencovićem, odnosno Zoranom Burićem i Željkom Brajkovićem iz Rovinja koje su uspješno riješili u svoju korist, da bi na koncu u finalu Tadić i Križmanić pobijedili Benolića i Špelića 13:6. U susretu za 3. mjesto su pak Celija i Lencović savladali Burića i Brajkovića 13:5, te tako uz finaliste izborili pravo nastupa na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske koje će se odigrati sa središtem događanja u Svetoj Mariji na Krasu.

Najbolji parovi Istre - (s desna), čuče: Nenad Tadić, Zoran Burić, Vili Lencović; stoje: Marino Križmanić, Steven Benolić, Vedran Špelić, Milan Celija, Željko Brajković
Najbolji parovi Istre - (s desna), čuče: Nenad Tadić, Zoran Burić, Vili Lencović; stoje: Marino Križmanić, Steven Benolić, Vedran Špelić, Milan Celija, Željko Brajković

 

I do naslova u krugovima Tadić je došao uz jedan poraz u skupini, od Antonioa Bolkovića iz Raklja sa slabim rezultatom (19:15), ali je kasnije nanizao pet pobjeda, uvijek s rezultatima većim od 20 punata. U finalu je Tadić sa 26:19 pobijedio mladog Dajana Jurmana iz Pazina, dok je u susretu za 3. mjesto iskusni Armando Krevatin iz Sv. Mariji n/K sa 23:22 savladao Andreja Buršića iz Potpićan Italpana.

Sva četvorica osvajača medalja stekla su pravo nastupa na državnom prvenstvo koje će se održati u Primorsko-goranskoj županiji.

Osvajači medalja u krugovima - (slijeva): Dajan Jurman, Nenad Tadić, Armando Krevatin i Andrej Buršić
Osvajači medalja u krugovima - (slijeva): Dajan Jurman, Nenad Tadić, Armando Krevatin i Andrej Buršić

 

Preostala dva prvenstva Istre, u disciplinama pojedinačno klasično i preciznog izbijanje, odigrati će se 27. i 28. srpnja u Pazinu i Ročkom Polju.

Natrag