Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kadetska prvenstva Istre

U pazinskom Boćarskom centru "Aleksandar Anzur" su u organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina, proteklog vikenda, u subotu i nedjelju, 29. i 30. lipnja, održana kadetska prvenstva Istre u još tri discipline, pojedinačno klasično, parovi i štafetno izbijanje u kojima je najviše uspjeha imao Ivan Načinović, mladi boćar novog drugoligaša Labina, koji je osvojio naslove županijskog prvaka u sve tri discipline.

Ivan Načinović (Labin) i Martin Štihović (Lindar)
Ivan Načinović (Labin) i Martin Štihović (Lindar)

 

U parovima i štafeti Načinović je do titula stigao s kolegom Martinom Štihovićem iz Lindara. Štihović se uz to okitio i srebrnom medaljom u disciplini pojedinačno klasično u finalu koje ga je pobijedio upravo Načinović.

Na prvenstvima u Pazinu odličja je osvojilo deset natjecatelja iz šest klubova, Labina, Lindara, Svetog Lovreča mladih, Vrha, Montižane, ali najviše iz Pazina iz kojeg su se s ukupno pet medalja okitila četiri mlada boćara. Valja istaći da se na prvenstvima medaljom okitila i jedna boćrica, Antonija Pastorčić iz Vrha, koja je osvojila broncu u parovima zajedno s klupskim kolegom Simonom Kajinom.

Najbolji kadetski parovi Istre
Najbolji kadetski parovi Istre

 

Rezulate discipline pojedinačno klasično možete preuzeti OVDJE

Rezultate parova možete preuzeti OVDJE

Rezultate štafetnog izbijanja možete preuzeti OVDJE

 

Osvajači medalja u štafetnom izbijanju
Osvajači medalja u štafetnom izbijanju
Pobjedničko postolje u disciplini pojedinačno klasično
Pobjedničko postolje u disciplini pojedinačno klasično

 

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se od 21. do 25. kolovoza održati u Ročkom Polju steklo je dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini.

 

U četvrtak, 4. srpnja će se u Ročkom Polju održati posljednja dva ovogodišnja županijska kadetska prvenstva, u brzinskom i preciznom izbijanju. Natjecanje počinje u 17 sati s prvom kvalifikacijskom serijom preciznog izbijanja, dok se finale preciznog očekuje oko 19.30, a finale brzinskog izbijanja oko 20.30 sati.

Natrag